Kö7: öt napig a középiskolások körül forog Szeged

Remek alkalom a bemutatkozásra, az ismerkedésre és az középiskolák közötti közösségformálásra a szegedi Kö7.
Kö7: öt napig a középiskolások körül forog
Szeged

 

A Középiskolások Hetét, a Kö7-et május 30-án hétfőtől június 3-áig, péntekig rendezik meg. Öt nap, öt helyszín, rengeteg program – ezek legfőbb célja, hogy a szegedi középiskolások ismerkedhessenek, és a saját iskolájukon túl is közösségeket formálhassanak.

 

A Kö7-et hetedszer rendezik meg, a világjárvány miatt két év kihagyás után – ez már a rendezvény hétfő délutáni megnyitóján hangzott el a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében, ahol Jávorszky Iván, a polgármesteri hivatal civil referense és Kolonics Erika, a D2 Ifjúsági Központot is működtető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket.

 

Jávorszky Iván köszöntötte a Kö7 résztvevőit (fotók: Iványi Aurél)

 

Idén öt helyszínen várják a diákokat.

  • Az első nap a Belvárosi Mozi látta vendégül a középiskolásokat, akik bejárhatták a teljes épületet, virtuális tárlatvezetést kaptak, és levetítették nekik a Vad Balaton című filmet, majd 18 órától interaktív tárlatvezetést tartanak a mozi Filmes Élménytárában.
  • Kedden társasjáték-délutánt lesz a D2 Ifjúsági Központban, sőt a vállalkozókedvűek három új, de még nem végleges játékot letesztelhetnek, véleményükkel segítve a készítőket. Lehet majd „szemétkedni”: a háztartási hulladék minél hatékonyabb újrahasznosításában mérhetik össze kreativitásukat a diákok, akik egy napra kipróbálhatják magukat rendezvényszervezőként és brókerként egy tőzsdejátékban is.
  • Szerdán a képregényekkel és a robotikával ismerkedhetnek a fiatalok a Somogyi-könyvtár Stefánián található fiókkönyvtárában. A Képregény- és Alkotópiacon Pilcz Rolanddal, az YKX képregénysorozat készítőjével lehet beszélgetni és rajzolni.
  • Csütörtökön az Ortutay-kollégiumban Game Day lesz. 16 órától Hungarikum Játszóház, 18 órától capoeira-bemutató és műhelymunka a Vem Camara Capoeira Szeged csapatával, a Somogyi-könyvtár pedig öt órai teával, süteménnyel és könyvnyereményekkel várja a diákokat, miközben a Móravárosi Szakképző Iskola fodrász tanulói bárkinek menő frizurát készítenek.
  • Pénteken az IH-ban 17:30-kor adják át a Szeged Legmenőbb Tanára díjat, utána koncertekkel várják a diákokat: 18 órától a Naked Daydream, 19 órától a MINK, 20 órától a Moonstrip zenél.

 

Ezért is fogalmazhatott úgy a megnyitón Kolonics Erika, hogy a nagyon változatos kulturális programból bizonyára minden diák megtalálja az őt leginkább érdeklődő eseményeket.

 

Kolonics Erika: Változatos programok várják a diákokat

 

Szerdától szavazhatnak a szegedi középiskolások a legjobb szegedi tanárra, és ennek kapcsán a Kö7-et szervező D2 Ifjúsági Központ felhívta a figyelmet, hogy a Középiskolások Hete honlapján minden, az eseménnyel kapcsolatos tudnivaló elérhető.

 

A hétfői megnyitón Joó Gabriella vezetésével a Király-Kabóca Gitárzenekar lépett fel, jó hangulatot adva ezzel a délutánnak.