Klasszikus észak-koreai megoldás: kirúgta Orbán a meteorológiai szolgálat vezetőit azért, mert nem esett az eső augusztus 20-án az elmaradt tűzijáték idején

„Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese. A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés.”
Garai Szakács László

2022. augusztus 22. 17:58

Klasszikus észak-koreai megoldás:
kirúgta Orbán a meteorológiai szolgálat vezetőit azért, mert
nem esett az eső augusztus 20-án az elmaradt tűzijáték idején

Ezzel a kétmondatos közleménnyel intézte el a Technológiai és Ipari Minisztérium augusztus 20-át. Ismert, szombat délben összeült az augusztus 20-i ünnepségek idejére létrehozott operatív törzs operatív törzsének az operatív törzse azzal, hogy eldöntsék, megtartsák-e a tűzijátékot. Az aznapi MTI-összefoglaló így fogalmazott:

 

„az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték- és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján az operatív törzs arra jutott, hogy az este 9 órára tervezett tűzijáték megtartása nem biztonságos.

 

(...)

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni veszélyjelzésében azt írta: továbbra is több hullámban várhatók zivatarok az országban. A zivatarokat legfőképp felhőszakadás (egyes helyeken akár több mint 50 milliméternyi csapadék) kísérheti, de lokálisan jégeső (jellemzően 1–3 centiméter átmérőjű jégdarabokkal), továbbá viharos széllökések is kísérhetik.

 

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, köztük a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Tolna megyére másodfokút.”

 

Végül nem esett az eső.

 

És az esőzés elmaradását a jobboldal, annak sajtója azóta is szabotázsakcióként fogta, fogja fel. Az ítéletet pedig most kihirdették.

 

Ennek kapcsán érdeklődnék:

  • a koronavírus-járvány alatt Müller Cecíliát hányadik másodpercben kellett volna kirúgni?
  • Kásler Miklósnak utána hányadik másodpercben kellett volna lemondania?
  • Le kellett-e volna mondani Orbán Viktornak azután, hogy korábban arról beszélt, nem lesz Ukrajnában háború?

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind