Kizárták az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót

Azt állította, van közgazdász diplomája, a párt szerint viszont nincs. Bangóné Borbély Ildikó egyelőre nem reagált a kizárására.
Cservenák Zoltán

2022. január 23. 13:10

Kizárták az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót

Rendkívüli ülésen döntött a Magyar Szocialista Párt Bangóné Borbály Ildikó kizárásáról a pártból, miután a Mandiner nem találta a Budapesti Gazdasági Egyetemen (elődje: Budapesti Gazdasági Főiskola) az országgyűlési képviselő közgazdász diplomájának nyomát.

 

Az MSZP azt közölte az eset után:

 

„Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól”.

 

A képviselő hivatalos, parlamenti önéletrajzában szerepel egy 2013-ban szerzett közgazdász diploma, de a Mandiner.hu szerint a Budapesti Gazdasági Egyetemen nincs nyoma még annak sem, hogy Bangóné odajárt volna.

 

Utalva arra, hogy a Fidesz-hű lapok a végrehajtók és a fideszes Völner Pál botrányáról próbálják elterelni a figyelmet Bangóné Borbély Ildikó diplomaügyével, a szocialisták azt is közölték:

 

„a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből”.

 

Az MSZP arra kérte Bangónét, hogy adja vissza az országgyűlési mandátumát.

 

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd színeiben az ellenzéki előválasztáson induló Bangóné Borbély Ildikó alulmaradt a Momentum, a Jobbik, az MMM, az LMP és az Új Kezdet által támogatott Kiss Lászlóval szemben, az MSZP listáján viszont a viszonylag előkelő, 10. helyen volt.