Kitüntette kollégáinkat a Szegedi Akadémiai Bizottság: Rafai Gábor és Márok Tamás is díjat kapott

Hetedik alkalommal ítélték oda a SZAB médiapályázatának díjait. Kollégánk, Rafai Gábor újságíró, valamint Márok Tamás a Szeged Televízió szerkesztő-riportere, rendszeres vendégszerzőnk is díjat kapott.
Kitüntette kollégáinkat a Szegedi Akadémiai Bizottság: Rafai Gábor és Márok Tamás is díjat kapott

A Szegedi Akadémiai Bizottság médiapályázatán a három díjból egyet-egyet a Szeged Televízió és a Szeged.hu újságírói hoztak el. A díjakat ünnepélyes körülmények között adták át kedden délután a bizottság székházában.

Márok Tamás, szerkesztő-riporter, újságíró egy Röst Gergely matematikusról bemutatott portré elkészítéséért érdemelte ki az első díjat az „audiovizuális” kategóriában.

(fotók: Szabó Luca)

A járvány alatt országos ismertségre szert tett járványmatematikusról készített portrét tavaly szeptemberben mutatta be a Szeged TV Kvantum című műsora, de a helyi televíziók együttműködésének köszönhetően összesen húsz hazai városi televízió vette át és mutatta be Márok Tamás riportját.

Az „írott sajtó” kategóriában különdíjat kapott Rafai Gábor a Szeged.hu és a Szegedi Tükör munkatársa, Léteznek csodák című, Katona Márta orvosprofesszorral készített interjújáért.

A médiapályázat zsűrijének elnöke, Csernus Sándor történész, egyetemi docens a méltatáshoz hozzáfűzte, hogy Rafai Gábor a díjazott cikke mellett két, Duda Ernő virológus professzorral készített, nagy visszhangot kiváltó interjújával is pályázott.

Szintén különdíjban részesült „mozgókép” kategóriában Kiss-Stefán Mónika Mummies in Focus című riportfilmjéért, ami a Budapesten megrendezett nemzetközi múmiakonferencián készült, és amit bemutatott az M5 és a Hír TV is.

B. P.

Tovább olvasom