Kiszállítják a Dorozsmai Angyalok decembertől az ebédet azoknak a dorozsmai nyugdíjasklubtagoknak, akik ezt kérik

Az ebédért továbbra is fizetni kell, ahogy eddig, de a kiszállítás ingyenes. Telefonon kell jelentkezni.
Garai Szakács László

2022. november 08. 14:10

Kiszállítják
a Dorozsmai Angyalok decembertől az ebédet azoknak a dorozsmai
nyugdíjasklubtagoknak, akik ezt kérik

Ismert, Szeged közgyűlése október 21-én elfogadta azt az intézkedési tervet, amit azért kellett meghozni, hogy a város működőképes maradjon: egekbe szöktek a rezsidíjak, sokszorosára nőtt a gázszámla, az áram jövő évi áráról még mindig tárgyal az önkormányzat. A működőképességet úgy lehet fenntartani, hogy átmenetileg bezár az önkormányzat kulturális és sportlétesítményeket, valamint bezárnak december 1-jétől az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény nappali ellátást biztosító idősek klubjai, köztük a kiskundorozsmai Bölcs utcai intézmény is.

 

Fodor Antal önkormányzati képviselőtől megtudtuk, ebbe az intézménybe százhatvan dorozsmai járt ebédelni, akik ha kérik, és kifizetik, ebédet is kapnak itt. Volt, aki a klubban ette meg az ebédet, más elvitte. Decembertől viszont az intézmény átmeneti bezárása miatt a Kossuth Lajos sugárútra kell(ene) bejönni az ebédükért.

 

– Naponta bebuszozni Dorozsmáról az ebédért – ezt sokan nem tudják vállalni, épp ezért a Dorozsmai Angyalokkal összefogtunk. Az egyik tagjuk, Komjáti Zoltán vállalta, hogy, hogy bemegy az ebédekért és ingyen házhoz is viszi annak, aki kéri. Arra kérjük a klubtagokat, hogy a 06-20/557-66-24 telefonszámon Tomasovszkiné Hódi Ildikó klubtagnál jelentkezzenek – mondta Fodor Antal.