Kiszáll az ellenzéki kampányból Király Júlia, aki Róna Péter államfőjelöltet egy huncut pici gazembernek tartja

Egyszerűen nem fog ráérni.
Garai Szakács László

2022. február 19. 19:38

Kiszáll az ellenzéki kampányból
Király Júlia, aki Róna Péter államfőjelöltet egy huncut pici
gazembernek tartja

A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke Márki-Zay Péternek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írott levelében jelentette be, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában.

 

Az atv azt írta, „Király Júlia a döntését indokló levelében rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg Róna Péter egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban, majd emlékeztette az ellenzék miniszterelnökjelöltjét, hogy Róna őt (mármint Király Júliát) személyében számtalan alkalommal nyíltan megtámadta, a devizahitelezés elterjesztéséért felelős »hét főbűnös« egyikének nevezve őt”.

 

 

Ismert, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Iványi Gábort szerette volna államfőjelöltnek, ám végül nem lett konszenzusos vele kapcsolatosan, így a Jobbik javasolta közgazdászt jelölték.

 

 

Az ellenzék államfőjelölés szimbolikus gesztus, hiszen Novák Katalint már az első fordulóban kétharmados többséggel megválasztja a Fidesz–KDNP. Viszont minden államfőjelöltnek lehetősége van arra, hogy a szavazás előtt negyedórát beszéljen a parlamentben.

 

A választási kampányban egyáltalán nem mindegy, ki és mit mond a parlamentben egy ilyen beszédben.