Kisrepülőgépe is van a korrupcióval vádolt Schadl Györgynek

A Piper PA-28 Cherokee típusú gép még a vádiratban sem szerepel.
Kékes Viktória

2023. május 25. 08:31

Kisrepülőgépe is van a korrupcióval vádolt Schadl Györgynek

Egy Piper típusú könnyű repülőgépe is van a végrehajtói kar korábbi elnökének, a korrupcióval vádolt Schadl Györgynek – derítette ki a G7.

 

A magyar légijármű-lajstrom szerint Schadl egy Piper PA-28 Cherokee típusú repülő tulajdonosa. Bár Schadlnak több vagyontárgyát lefoglalták, számtalan ingatlant, készpénzt, valutát, ékszereket, órákat, a repülőről nem is esett szó a vádiratban. Ezt Morvai Attila, Schadl ügyvédje is megerősítette a G7-nek.

 

A szóban forgó repülő nagyjából 200 ezer dollárba, azaz durván 70 millió forintba kerül, használtan azonban jóval olcsóbb. Egy Schadl gépénél pár évvel fiatalabb repülőt például 44 ezer dollárért (15 millió forintért) hirdetnek. Az oknyomozó portál szerint valamikor 2018 után kerülhetett Schadl birtokába a repülő egy szlovák cégtől. Ekkor már jó eséllyel zajlottak azok a korrupciós bűncselekmények, amellyel az egykori fővégrehajtót vádolják,  mivel az első öt millió forintos kenőpénzt 2018. május 22-én adhatta át Völner Pál akkori igazságügyi miniszterhelyettesnek az ügyészség szerint.