Kisposták: az állam feladata az állami hivatalok működtetése! – Garai Szakács László jegyzete

Máris elindult a szokásos fideszes agymosás: valójában ők nem tehetnek arról, hogy nincs pénz a postákra, és különben is igazából mindig is az önkormányzatoknak kellett volna foglalkozni mindenféle szempontból a postával, sőt, fizetni is nekik kellene a szolgáltatásért. Hát nem! Vicc, hogy a Fidesz megint az önkormányzatokra mutogat.
Garai Szakács László

2022. november 15. 10:49

Kisposták:
az állam feladata az állami hivatalok működtetése! – Garai
Szakács László jegyzete

Valamiért úgy gondolja a Fidesz, hogy most, hogy bezárták a postákat, nyissák ki azokat az önkormányzatok. Hiszen az évek óta büntetett települések, amiktől az összes pénzt, amit csak lehetett eddig, elvettek, meg tudják oldani azt, hogy egy újabb állami feladatot vállaljanak át. A Szegedma egész egyszerűen kijelenti, „Szegeden egyszerűen nem látszik, hogy érdemben meg akarnák oldani a posták nyitvatartását”.

Székesfehérvárral és Hódmezővásárhellyel példálóznak, az egyik településről sejtelmesen azt írják, a költségek egy részét átvállalják, a másik pedig elengedi a bérleti díjakat.

 

 

Szegeden a posta nem bérli a hivatali helyiségeket, azok egytől egyig a posta tulajdonában vannak. Mivel a postaépületek nem önkormányzati épületek, nem kell bérleti díjat fizetni, azaz a nem létező bérleti díjból Szeged nem tud kedvezményt adni.

 

Az meg hogy a fideszes Székesfehérváron a költségek egy részét átvállalják, hát... A Fidesz egyik zsebéből átkerül a pénz a Fidesz másik zsebébe. Szeged egyébként legalább annyi segítséget, támogatást adott már a postának, mint amire most készül az említett két megyei jogú város: a nem városi tulajdonú Klebelsbergtelepi postát két éve az önkormányzat nagy harcok árán, közel tízmillió forintból mentette meg a szegedieknek.

 

Nevetséges, hogy a Fidesz tizenkét év lopás után ott tart, hogy lassan mindent az önkormányzatoknak kellene működtetni akkor is, ha egyébként semmi közük hozzá.

 

  • Valós segítség például az a Magyar Postának, hogy egy 40 ezres város elengedi három posta bérleti díját?
  • Tényleg be kell szállni pénzzel az önkormányzatoknak egy állami cég finanszírozásába?
  • Tényleg ilyen dolgokon múlik egy állami cég működőképessége?

 

Ha igen, akkor, sokkal nagyobb baj van, mint azt gondoljuk, érezzük, tudjuk.