Kiskalózokat, erdőkerülőket és szemfényvesztőket is várnak idén nyáron az Agóra szünidei táboraiba

Hetvenötféle nyári tábort szervez az idei vakációra a Szent-Györgyi Albert Agóra. A június 20-án induló programok között idén is megtalálható a népszerű önkormányzati napközis tábor, ahová több mint 1300 gyereket várnak.
Rafai Gábor

2022. április 07. 10:31

Kiskalózokat,
erdőkerülőket és szemfényvesztőket is várnak idén nyáron az Agóra szünidei
táboraiba

Évek óta óriási az érdeklődés a Szent-György Albert Agóra által szervezett nyári napközis táborokra, mert a tanév befejezését követően sokaknak nehézkes a gyerekek nyári elhelyezése, felügyelete. 

 

A tábori kínálat idén is bőséges, június 20. és augusztus 5. között, hét héten keresztül összesen hetvenötféle tábor közül lehet választani. 

 

A hagyományos táborok mellett idén újdonság lesz a három turnusban is elinduló KRESZ – Közlekedj Rendszeresen Eszesen! – és a retorika tábor.

 

– Jelentősen bővül a természettudományos táborok kínálata is, az évek óta slágernek számító cukrász, kukta és sütivarázs táborok is teljesen megújult programmal indulnak az idén

 

– mondta megkeresésünkre Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra megbízott igazgatója.

 

Idén nyáron is lesz színjátszó, kalóz, erdőkerülő, indián, kötélugró és bűvész tábor, szerveznek robotika-foglalkozásokat, fotós programokat és lesznek tűzzománc foglalkozások is.

 

Leszel a barátom? címmel júliusban idén is elindul a sajátos nevelési igényű, enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekeknek szervezett tábor, ahol szegedi gyógypedagógusok vezetésével többek között színházlátogatással, strandolással és füvészkerti kirándulással várják a gyereket.

 

Évek óta nem drágult a részvételi díj a szegedi táborokban, az idén, ha kismértékben is, de hozzá kellett nyúlni az árakhoz: a legolcsóbb tábor 24 ezer forintba, a legdrágább 30 ezerbe kerül.

 

– Ezek a táborok önköltségesek, csak a helyszínért, az Agóráért nem kell fizetni, de tavaly óta jelentősen megdrágult az étkezés, a busz és a belépők ára is. 

 

Évek óta az önkormányzati napközis táborok a legnépszerűbbeknek Szegeden, mert az egyheti térítési díj ellenében napi háromszori étkezést és számtalan színes programot biztosítanak a vakációzó diákoknak. Az idén hat turnusban, összesen 1300 gyereket táboroztatnak majd a Tarjáni Kéttannyelvű, illetve a Tabán Általános Iskolában.

 

A turnusokra már lehet jelentkezni az iskolákban. Az oktatási intézmények túljelentkezés esetén szociális szempontok alapján tesznek javaslatot, kik kerülhetnek be a csoportokba.

 

A teljes tábori kínálatot a szülők és diákok már megtekinthetik a szegedi agóra honlapján, április 22-étől, péntektől pedig ugyanitt a webáruház menüpontban be is lehet majd fizetni a részvételi díjakat.