Kisházi Sándor és Kiss Balázs Imre szegedi polgár valóságai a Cserepes sorról

Két tartalom a Szeged365-ről ugyanonnan másfél év különbséggel.
Garai Szakács László

2022. október 11. 14:57

Kisházi
Sándor és Kiss Balázs Imre szegedi polgár valóságai a Cserepes
sorról

„Timi, a móravárosi Kaszás utcában lakó olvasónk kora reggel jár dolgozni a közeli bevásárlóközpontba, munkába menet a Cserép és a Téglagyár utcákon szokott gyalogolni, mint írta, elég sportosan, a két utca találkozásánál általában kocogni szokott, biztos, ami biztos. Szerinte ilyen állapotokat csak a legdurvább, közel-keleti fegyveres konfliktusokat bemutató filmekben látni:

 

»Az omladozó épületek egy dolog, az igazán meglepő az a szeméttenger, ami a piac és a lakórész közötti füves területen van. Kidobált hűtőgépek, babakocsik, szekrények, ruhák és úgy általában minden, szanaszét, a fűben. Ez 2021? Ráadásul pont a patinás Szegeden?«”

 

Ezt Kisházi Sándor írta másfél éve a Szeged365-ön, valószínűleg a Timi által elmondottakat is, ilyet, hogy patinás Szeged, két ember mond, ír le: Kisházi Sándor és Kiss Balázs Imre szegedi polgár.

 

Kaszás utcai Timi kalandjainak az ad most újra jelentőséget, hogy Kiss Balázs Imre szegedi polgár videóüzenetben fegyelmezi Botka László polgármestert.

 

Azért, mert a közgyűlésen Kiss Balázs Imre szegedi polgár felháborodott, amikor szóba került a Cserepes sor ügye. Azé a Cserepes soré, ahonnan most Kiss Balázs Imre szegedi polgár videóban üzent Botka Lászlónak, és amiről másfél évvel korábban írta Kiss Balázs Imre szegedi polgár tulajdonostársa a fentieket. Akkor olyan bátran videóztak, hogy csak azt vették fel, amit az autóból fel tudtak venni.

 

2021 februárjában még azt harsogta Kisházi Sándor, „igen, itt bizony emberek laknak, rettenetes körülmények között”, most meg Kiss Balázs Imre szegedi polgár könnyes szemmel vlogol ugyanonnan: „Remélem a videóban Botka László polgármester úr is látja, rendezett a kert, az udvar, a házban is tisztaság van.”

 

És nem azért, mert másfél év alatt rendet raktak, kitakarítottak. Hanem azért, mert most ez a Fidesz érdeke. Akkor meg az volt a párt érdeke.