Kis kalózoknak hamarosan hajózható lesz a Fő fasor

Szeged legkülönlegesebb játszótere épül a Fő fasoron. A víztorony előtti térre a napokban meg is érkezett Finnországból az a húsz méter hosszú háromárbócos játszóhajó, amelyik nemcsak az épülő újszegedi közösségi térnek lesz igazi különlegessége, de az egész városban nem találni hasonlót.

2019. szeptember 16. 14:10

Hamarosan teljesen megújul az újszegedi víztorony előtti terültet: levendulakertet, sportpályát és az időseknek pihenőparkot is kialakítanak a területen. A munkaterületet július közepén adta át az építőknek Botka László polgármester.

– Nagyon jó ütemben haladnak a munkák, már áll a háromárbócos játszóhajó, most betonozzák be, majd egy vastag, tengerkék biztonsági gumiburkolatot kap a hajó és környéke is – mondta el a városrész önkormányzati képviselője.

Joób Mártontól azt is megtudtuk, hamarosan nekifognak a munkások a sportpálya gumiburkolatának lefektetéséhez és várják a kosárpalánkot is. Október első napjaiban kezdődik a fásítás és a zöld növények elültetése, ezt követően már nagyon hamar birtokba vehetik a kis kalózok és szüleik az újszegedi közösségi teret.

A víztorony előtti téren a különleges játszóhajó mellett streetball pálya, szabadtéri kondipark és rekreációt segítő pihenő rész létesül. A téren összesen 68 lombos fát, és közel 500 cserjét ültetnek. Új LED-lámpás világítást is kap a környék, amihez öt kandelábert telepítenek.

A tér különlegessége lesz továbbá, hogy öt úgynevezett heverésző dombot is kialakítanak a területen. Lesz rózsa és levendulakert, és automata öntözőrendszerrel is ellátják a területet, valamint 19 új utcabútort is telepítenek a térre.

A Fő fasori 130 millió forintos beruházást az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza.

A térfelújítás része annak a programnak, amely során sorra újulnak meg a városrészek közösségi tereit.

Eddig többek között a Klapka és a Kolozsvári tér, valamint a dorozsmai új orvosi rendelő melletti terület fiatalodott meg, a Szent György téren és Gyálaréten pedig az újszegedi beruházással párhuzamosan zajlanak a munkálatok.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik Iványi Aurél fotógalériáját az épülő újszegedi közösségi térről.

rag