Kirúgással fenyegették meg a polgári engedetlenkedő tanárokat

Ma reggel névre szóló fenyegető leveleket kaptak a polgári engedetlenkedő tanárok. A hírek szerint az országban minden olyan pedagógust kirúgással fenyegetnek, aki részt vesz a tiltakozásokban.
Vass Imre

2022. szeptember 09. 14:09

Kirúgással fenyegették meg a polgári engedetlenkedő
tanárokat

Mióta szeptember első napján elkezdődött a tanítás, több iskola számtalan pedagógusa kezdett polgári engedettlenségbe, ezt a sztrájkjoguk "hallatlan megcsorbítása" miatt teszik.

 

Most az engedetlen tanárok névre szóló levelet kaptak az illetékes tankerülettől, amelyben kirúgással fenyegették meg őket. 

 

"Sajnálattal értesültem arról, hogy Ön 2022. szeptember 5. napján 8-10 óráig tartó időtartamban nem vette fel a munkát. Miután ebben az időben jogszerű sztrájk nem lett hirdetve, Ön jogosolatlanul maradt távol a munkától" – áll a levélben.

 

 

Ebben azt is kilátásba helyezik, hogy amennyiben a pedagógus ismételten megtagadja a munka felvételét, akkor az alapot ad a rendkívüli felmentésére. A tankerület arra hivatkozik, hogy polgári engedetlenkedő tanárok korlátozzák a tanulók tankötelezettségének a teljesítését.

 

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kéri a pedagógusoktól, hogy a kapott „irományt” ne írják alá, véletlenül se legyen olyan értelmetése, hogy tudomásul vették és elfogadták a jogkövetkezményt, amit a levélben említenek. Arra is felhívták a figyelmet, hogy egy pár órás munkabeszüntetésért aránytalan lenne egy pedagógus kirúgása, ha ez bekövetkezik, akkor bíróságon kell megtámadni a döntést. A szakszervezet elnöke, Nagy Erzséber elmondta, a TASZ-szal már felvették a kapcsolatot.