Kinyitott a szegediek kedvelt szabadstrandja, a Lapos Beach: estig tartó szezonnyitó partit rendeznek sztárfellépőkkel

Egésznapos családi programokkal, sztárfellépőkkel nyitják meg ma, szombaton a szegedi szabadstrandot, a Lapos Beach-et. A napfény a kellemes melegről, a Tisza a hűsölésről, Opitz Barbi és Pumped Gabó pedig a jó hangulatról gondoskodik. Fürdőruhákat elő!
Rafai Gábor

2022. június 18. 12:00

Kinyitott a szegediek
kedvelt szabadstrandja, a Lapos Beach: estig tartó szezonnyitó partit rendeznek
sztárfellépőkkel

A Lapos Beach-et tavaly harmincmillió forintból alakította ki a szegedi önkormányzat. A területet közművesítették, konténer wc-ket, zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki, szemétgyűjtőket és bójasorokat telepítettek, hogy mindenki kulturált körülmények között pihenhessen a vízparton.

 

Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok idén is eljött a szombat délelőtt 10 órai standnyitásra:

 

– Tavaly, az első évben nagy sikert aratott a város új szabadstrandja, ezért is nagy öröm, hogy az idén ismét megnyílik. A második szezonban is a vakáció első hétvégéjétől egészen az iskolaév kezdetéig várja a szegedi családokat és a város vendégeit a homokos part és a Tisza vize. 

 

Az idén tovább bővült a sportolási lehetőség is, már két strandröplabda pálya is várja a fürdőzőket.

 

A szabadstrandot az idén is mindennap délelőtt 9 órától este 8 óráig látogathatják ingyenesen a szegediek. Fontos tudni, hogy a Tiszában fürödni csak nyitvatartási időben szabad, a bólyákkal kijelölte száz méteres szakaszon. 

 

Aki nyitvatartási idő túl belemegy a vízbe, szabálysértést követ el. 

 

A belépésért nem, de a szolgáltatásokért fizetni kell: a napozóágyért például egy napra ezer forintot.

 

 

A Laposon ugyanis százötven napozóágy, ötven természetes anyagokból készült napernyő várja a strandolni, pihenni vágyó szegedieket.

 

A strandolók biztonsága érdekében térfigyelő kamerarendszer is működik a Laposon, és természetesen napközben vízimentői szolgálat vigyáz a fürdőzőkre. 

Ingyenesen vehetők igénybe a sportolási lehetőségek is: idén már két strandröplabda pálya, valamint egy-egy lábtengó és strandkézilabda pálya várja a vendégeket. 

 

A szabadstrandon büfé is van, a Garden étterem stábja gondoskodik az enni-innivalóról: többek között koktélokat, spricceket, üdítőket, valamint grillételeket, kínálnak és természetesen kézműves fagylaltot is. 

 

– Már a nyitás előtt eljöttem, mert szeretnék mindent megörökíteni a fényképezőgépemmel – mondta néhány perccel tíz óra előtt Kissné Vígh Judit, aki már tavaly is törzsvendége volt a Lapos Beach-nek. – Tavaly egész nyáron itt néztük meccseket, kisebb-nagyobb baráti társaságok is kialakultak, van, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Nagyon jó, hogy van ingyenes szabadstrandja a városnak, sok kispénzű szegedinek ez az egyetlen kikapcsolódási lehetőség.

 

Estig tart a vigadalom: Pumped Gabó zárja a szezonnyitó programokat

 

Szombaton egész nap ingyenes Lapos nyitó beach partit rendeznek, ahol programokkal, sztárfellépőkkel és megvendégeléssel is várják a szegedieket.

 

Program

 • 10:30: Fittworld bemelegítés
 • 11:00: Katica Együttes
 • 11:30: Szegedi napozóválogatott strand röplabda bemutató és mérkőzés
 • 12:30: Dj G3rix (ebéd)
 • 13:30: Cocobongo zenekar
 • 14:30: New Generation Fight team bemutató
 • 15:00: Cocobongo zenekar
 • 16:00: Dj G3rix
 • 16:30: Skillfull tánciskola: hip-hop táncbemutató
 • 17:00: Dj G3rix
 • 18:30: Opitz Barbi

19:00: Pumped Gabó Sun(Set)