Kinyit a kiállítóház: hétfőtől ismét látható az Átkelés a Reök-palotában

Féléves kényszerszünet után ismét fogadja a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat a Reök-palota hétfőtől. A kiállítóházban újranyílik Nagy Gábor festőművész csaknem teljes életművét bemutató tárlat.

2021. május 07. 12:07

Kinyit a kiállítóház: hétfőtől ismét látható az Átkelés a Reök-palotában

A pandémia miatt november 10-e óta zárva tartott Szeged egyik legszebb szecessziós épülete is, a korlátozások enyhítését követően azonban május 10-től a tavalyi év nagy sikerű kiállításával ismét megnyílik az érdeklődők előtt.

A kiállítóházban mintegy 350 festmény, grafika és kisplasztika látható a Munkácsy-díjas Nagy Gábortól. Az újranyitásra egy Szegeden eddig még nem kiállított alkotással is bővült a nagyszabású tárlat.

A tavalyi év harmadik legjobb kiállítása látható újra a REÖK-ben

A Munkácsy-díjas Nagy Gábor kiállításán két szinten, 350 műalkotás látható (fotók: Szabó Luca)

A tavalyi év tíz legjobb kiállítása közé sorban a harmadiknak választotta egy képzőművészeti szaklap, a Kulter.hu a Reök-palota Nagy Gábor-tárlatát. A szegedi olyanokat előzött meg, mint a MODEM Vera Molnar-tárlata, vagy a Várfok Galéria jubileumi kiállítása.

A legjobb tavalyi kiállítások sorát első helyen a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Urbán Tamás-fotókiállítás nyitja, ezt követi a debreceni MODEM-ben novemberben nyílt Kicsiny Balázs-tárlat, majd harmadik helyen a szegedi REÖK Nagy Gábor életmű-kiállítása.

A szegedi kiállítóház egy korábbi, a Virgilius Moldovan román származású kortárs szobrászművész óriási méretű alkotásait bemutató tárlatával két éve is bekerült a hazai TOP10-be.

Csak védettségi igazolvánnyal nézhető meg az Átkelés

A Reök-palota épületébe a járványügyi előírásoknak megfelelően védettségi-, valamint a személyazonosságot igazoló igazolvány együttes felmutatásával lehet belépni. Kötelező az emberek közötti legalább másfél méteres védőtávolság betartása és ajánlott a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése.

Belépés csak védettségi igazolvánnyal: a maszk már nem kötelező, de ajánlott

A május 10-i rendkívüli nyitónapot követően a REÖK keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig, a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásnapjain pedig 20 óráig várja a látogatókat.

rag