Kimerült a szervezetünk, egyre nehezebben alkalmazkodunk ebben a kánikulában a frontokhoz

Napok óta, több helyen is vizet osztanak a kánikula miatt például a busz- és vasútállomásokon. A múlt hét után ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben egészen ma éjfélig. Hogyan bírjuk a hőséget?

2021. július 15. 15:05

Kimerült a szervezetünk, egyre nehezebben alkalmazkodunk ebben a kánikulában a frontokhoz

– Nagyon érdekes helyzet van hazánkban meteogyógyászati szempontból, hiszen több, mint tíz fok hőmérséklet-különbség van az ország keleti és nyugati része között – mondta szerda este Pintér Ferenc, meteogyógyász, a Meteoklinika igazgatója a Szeged Televízió Téma című műsorában.

A fejfájás és a vérnyomásproblémák mindennaposak ilyenkor Pintér Ferenc szerint, de sokkal figyelmetlenebbek, fáradékonyabbak vagyunk, sokkal kevésbé tudunk odafigyelni a munkánkra, de az is jellemző, hogy ilyenkor egyesek sokkal ingerültebbek lesznek.

– Hogyan lehet védekezni a fronthatások ellen? – kérdezte Balogh Judit hírigazgató. – Nincsenek igazi, bevált praktikák – mondta a meteogyógyász, aki hozzátette azt is, mindenkinek más élettani alapon nyugszik az időjárás-érzékenysége. Ha rosszul létet tapasztalunk, sose mi kezdjük el kutatni az okot, hívjunk azonnal orvost, hívjuk a mentőket.

Nézze meg a teljes beszélgetést!