Kikapcsolódási lehetőségek ősszel is

Lassan beköszönt az ősz, így el kell búcsúznunk a napszemüvegtől és a vízparttól, és új kikapcsolódási formák után kell néznünk. SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2022. szeptember 14. 08:50

Kikapcsolódási lehetőségek ősszel
is

Cikkünkben épp ezért pár tippet hoztunk neked azzal kapcsolatban, hogy hogyan is ütheted el az idődet a zord őszi napokon.

 

Főként olyan eseményeket hoztunk neked, amely biztosítja a legjobb kikapcsolódási élményeket, miközben pozitív hatással van a testi-lelki egészségedre is a tevékenység, így ha éppen nem egy új hobbit keresel, hanem egy tevékenységet ami javítja az egészségedet, akkor is jó helyen jársz!

 

Természetesen vannak olyan nagyobb események, amik óriási élményeket biztosíthatnak most ősszel, a vb 2022-ben például ősszel kezdődik, de azért sok más egyéb hobbit is kipróbálhatsz addig is, és azután is.

 

Kirándulóhelyek Magyarországon

Magyarországon gyönyörű helyszíneket kereshetünk fel, akkor is ha a régi korok emlékeit keresnénk, és akkor is ha inkább egy csodálatos erdőben sétálnánk. Fogalmazhatunk akár úgy is, hogy tényleg csak rajtunk múlik, hogy mivel szeretnénk elütni az időnket. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár olyan népszerű helyszínt kishazánkból, ahol érdemes megfordulni az őszi időszakokban.

 

Noszvaj csodálatos látnivalói

Ha ősz, akkor az Egri bükkalja terület. Kihagyhatatlan látnivalók, nagyszerű élmények és csodálatos természeti kincsek várnak ha ősszel ide látogatsz. Összesen 537 méternyi csoda vár, amíg eljutsz a kilátóhoz, amit már önmagában megéri legalább egyszer megnézni az életben. A kilátó bámulatos rálátást biztosít az Egri Borvidék szőlőire.

 

Nógrád megye vára

Ha pedig egyszerre keresnéd a történelmi események nyomait, és a természet is érdekel, érdemes ellátogatnod a Nógrád megyei vár romjaihoz is, ami egészen a múlt évszázadaiba repít vissza. Ráadásul nagyszerű a kilátás is, és akár családdal, akár barátokkal vagy egyedül közelítenéd meg a helyszínt, akkor is élvezni fogod. A vár ezenkívül nemcsak gyermek, de állatbarát is, így akár a kutyádnak is szerezhetsz pár nagyszerű órát a vár meglátogatásával.

 

Ha ősz, akkor Villány

Arra az esetre, ha imádod a rétest és szeretsz minőségi bort is inni, szinte kihagyhatatlan Villányba is ellátogatni egy őszi napon vagy hétvégén. Itt nemcsak egy nagyszerű kiránduláson vehetsz részt, de végig próbálhatod a pincesorokat is, miközben nemcsak azt döntheted el ezen a túrán, hogy melyik bor a kedvenced, de megtudhatod akár azt is, hogy melyik a kedvenc rétesed. Kell ennél több egy hideg őszi napon?

 

Az aktív kikapcsolódás örömei

Érdemes ezen kívül említést tennünk, hogy amíg kirándulóhelyeket szépszámban találhatunk az országban, addig nem muszáj mindenképpen utaznunk, ha szeretnénk kikapcsolódni az ősszel, ha fizikailag aktív kikapcsolódásra is vágyunk. A rendszeres mozgásnak számos jótékony hatása van, ráadásul többféle egészségügyi előnye is, így jó ha tisztában vagy a közeledben elérhető aktív kikapcsolódást biztosító lehetőségekkel is.

 

Egyre több helyen próbálják motiválni az embereket például azzal, hogy különböző sporteszközöket telepítenek egyes parkokba. Így sokan közvetlenül hozzáférhetnek az ingyenes sportolási, edzési lehetőségekhez, amiket te magad is bármikor elérhetsz.

 

Sokkal könnyebb így rávenni az embereket a mozgás szeretetére, ha a lakhelyük közelében is megtalálhatók ilyen nagyszerű lehetőségek, így nem is csoda, hogy ezeknek a parkoknak ekkora sikere van szerte az országban.

 

Ezek igazi szabadtéri, ingyenes és közös testmozgással kapcsolatos programok, amelyek nemcsak az aktív kikapcsolódás élményeit adják meg, hanem akár abban is segíthetnek, hogy új embereket ismerj meg. Az ilyen parkokat ráadásul folyamatosan korszerűsítik és fejlesztik, ahogyan a kerékpárutak bővítésére is egyre nagyobb figyelmet fordítanak.

Így, ha te magad is szeretnél egy új hobbit, vagy esetleg ha te is keresed még az őszhöz illő kikapcsolódási lehetőségeket, akár arra is lehetőséged van, hogy egyszerűen a közeli parkban találd meg azt, amihez nem is kell utaznod.

 

A fő, hogy jól érezd magad közben, és olyan tevékenységet válassz ami közel áll hozzád. Amíg pedig az esőkabát nálad van, nemigen kell majd attól tartanod, hogy az időjárás közbeszól ha a következő hónapban indulsz útnak valamelyik túra helyszínre.

 

(X)