Kiesett a kupából a püspök csapata: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MOL Fehérvár FC 0–3 (0–2)

Hazai pályán kapott ki a Szeged a sokkal jobb Fehérvártól a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.
Kovács M. Norbert

2022. február 08. 21:50

Kiesett a kupából a püspök csapata: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MOL Fehérvár FC 0–3 (0–2)

Szeged-Csanád GA–MOL Fehérvár FC 0–3 (0–2)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 2500 néző. Vezette: Szőts Gergely (Buzás Balázs, Bornemissza Norbert)

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 58.), Kovács M. – Gréczi (Haruna, 58.), Horváth K. (Bitó, 80.), Kóródi (Dobos Á., 58.) – Gajdos (Germán, 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Fiola, Stopira, Heister – Makarenko, Alef (Evandro, 78.)– Lednyev (Zulj, 58.), Dárdai (Szendrei, 70.), Petrjak (Ruben Pinto, 78.)– Kodro (Nikolics, 70.). Vezetőedző: Szabics Imre.  

Gól: Nego (14.), Petrjak (16.), Kővári (öngól, 53.). 

 

A lényeg benne van a címben és a jegyzőkönyvben, a teljes mérkőzést pedig szegedi szempontból tökéletesen összefoglalja az M4 Sport kommentátorának néhány mondata:

 

„Talán ez volt a Szeged első kaput eltaláló lövése az egész mérkőzésen” – mondta a 86. percben.

 

„Ha ilyen lövőkedvvel játszott volna Dragan Vukmir csapata, akkor lehet, hogy egy kicsit átütőbb a támadójáték” – hangzott el kicsit később, a 89. percben.

 

Ezeket pedig már a lefújást követő gyors értékelésben mondta:

 

„Szabics Imre csapta gond nélkül hozza a kupafeladatot, és jut be a nyolc közé”, „összességében abszolút kézben tartotta a találkozót a Fehérvár, uralta a mérkőzést.”

 

„Takarékos üzemmódban”, két góllal és egy megpattanó beadás utáni öngóllal jutott a legjobb nyolc közé a MOL Fehérvár FC. 

 

A mérkőzés egyébként szegedi szemmel nézve (meg talán amúgy is) rémesen unalmas volt. Nem veszített semmit, aki kihagyta. Ezt viszont már nem a kommentátor mondta, hanem én mondom.

 

Dragan Vukmir pedig ezt bírta mondani a meccs után a szegedi csapat hivatalos oldala szerint:

 

„A csapat jól működött, csak egy-két helyezkedési hibát vétettünk, amelyet a minőségi vendégjátékosok kihasználtak. Ez a meccs egy mérleg volt, megnézhettük, hogyan is állunk egy jó együtteshez képest. Rendben voltunk, hiszen volt, hogy birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén.”