Kiemelkedő eredményt értek el a fiatal szegedi kick-boxosok az országos bajnokságon

Nagyszerűen szerepeltek az idei Utánpótlás Országos Bajnokságon a Halker-KirályTeam Szeged sportolói. A megmérettetésen 11 versenyzője indult a csapatnak, tízen döntőbe is kerültek. Végül 6 magyar bajnoki cím mellett 4 ezüst és 1 bronzérem lett a mérleg.
Vass Imre

2022. június 01. 16:05

Kiemelkedő eredményt értek el a fiatal szegedi
kick-boxosok az országos bajnokságon

Hiába a nagyszerű eredmény, senki sem kapott felmentést az edzés alól a Halker-KirályTeam Szeged versenyzői közül, ugyanúgy kellett dolgozniuk szerda este az edzőteremben. Azonban a hétvégi eredmények bebizonyították, van értelme a kemény munkának. 

 

A csapat 11 versenyzője indult az idei Utánpótlás Országos Bajnokságon és nagyszerű eredménnyel tértek haza, hisz tízen döntőbe kerültek és végül 6 bajnoki aranyéremet szereztek. 

 

Köztük volt Nagy Bálint is, aki szerint mindez a jól sikerült felkészülésen múlt. Ettől függetlenül azért izgult a verseny előtt, azonban végül minden úgy sikerült neki, mint ahogy eltervezte.

 

A gyerek korcsoporttól a juniorokig mindenki tatamira lépett az idei év egyik legfontosabb hazai kick-box megmérettetésen. A junior lányok között Bárdos Inez szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ezt az eredményt azonban nem adták könnyen. Ahogy elmondta, a sikerhez sok munka, kitartás, szorgalom és rengeteg edzés kell. Neki fő erőssége a jó reflexek, ezek is hozzásegítették az aranyéremhez a hétvégén.

 

A versenyen nem csak a bajnoki címem megszerzése volt a tét, hanem az is, hogy az aranyérmet szerzett versenyzők válogatott kvótát is bebiztosítsák maguknak. 

 

Gyuris Gábor, a csapat vezetőedzője szerint beérett az egész évben elvégzett kemény munkája a versenyzőknek. Mivel ez az év egyik legfontosabb versenye, ezért a formát is úgy időzítették, hogy a fiatalok ekkor legyenek a legjobbak. Mint az eredmény mutatja, sikerült is. 

 

A versenyzőknek nincs sok ideje pihenni, hisz péntektől már a budapesti Világkupán szerepelnek, ahol a csapat kilenc versenyzője indul majd. A cél: további válogatott kvóták megszerzése. Erre három szegedi fiatalnak is komoly esélye van.