Ki nyeri a Bajnokok Ligáját a bukmékerek szerint?

SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2022. október 04. 11:00

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját a
bukmékerek szerint?

Az bizonyos, hogy a Bajnokok Ligája mostani szezonja elég izgalmas, és lesznek még meglepetések a döntőig. Vannak már előrejelzések, hogy ki lesz a végző győztes, ezek azonban még persze inkább csak találgatások. Külön-külön minden mérkőzés változtathat a végső szorzókon, amit az online Bet365 fogadási iroda segítségével most leírunk. Nézzük is meg hát, hogy mit mondanak az odds-meseterek arról, hogy ki nyeri a 2022/2023-as BL szezont?

 

A Manchester City most a favorit

Úgy fest, hogy a Manchester City a favorit a fogadóirodák körében, legalábbis az elég alacsony, 3.00-ás jelenlegi szorzó azt mutatja, hogy úgy számítanak, hogy ez a csapat nyeri meg a bajnokságot. Erre több, előrejelzésekkel, adatelemzéssel foglalkozó oldal is 22 százalék esélyt lát, ami azért valljuk be nem olyan magas. A G csoportot jelenleg vezető Man. City-nek alapvetően 37 százalék esélye van arra, hogy a döntőbe jut, 55 százalékra saccolják annak esélyét, hogy az elődöntőig jutnak. Tehát összességében nézve nincs olyan brutális fölénye a csapatnak, de pont elég ahhoz, hogy már-már biztos befutónak jósolják.

 

A második legesélyesebb a Bayern München

A Bayern-t jelenleg 6.50-es szorzóval adják, ami sokak szerint az esélytelen kategóriát jelenti. De ahogy tudjuk, sok minden megtörténhet még addig, és lehet, hogy a Bayern simán hoz egy győzelmet a Manchester ellen? A százalékos esélyek alapján úgy fest, hogy 995, hogy a csapat a legjobb 16 közé kerül, 75 százalék az esélye a negyeddöntőbe kerülésnek, míg az elődöntőbe 51 százalék, a döntőbe 32 százalék eséllyel kerülhet be. A Bayern győzelmét az elemzők 19 százalék százalékra teszik, ami azért nincs olyan messze a 22 százaléktól. Ha ez a két csapat kerül össze, akkor azért elég izgalmas meccsnek nézünk elébe.

 

Veszélyes lehet a PSG is?

A harmadik legesélyesebb a győzelemre az elemzők és a bukik szerint a PSG Messivel felfegyverkezve, amit a már említett bukméker egyébként még esélyesebbnek gondol, mivel 6.00-ás szorzóval adja. A statisztikák szerint a legjobb 16-ba kerülés 99 százalék, a negyeddöntőbe 69 százalék, az elődöntőbe pedig 44 százalék eséllyel kerülhet be a csapat. A döntőbe már csak 26 százalék az esélye annak, hogy bejutnak, de ha ott vannak, akkor 14 százalék esélyük van nyerni is.

 

Van-e értelme most találgatni?

Az igazság az, hogy a különböző predikciók maximum szórakozásnak jók. Úgy tűnik azonban, hogy nem lehet nagyon bízni a szorzókban, mert mostanában a sokszor tuti tippnek tűnő előrejelzések sem jönnek be. Hogy emögött mi van, nem tudni, de az biztos, hogy mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hallgat-e a statisztikák alapján jóslóknak, vagy inkább olvasgatják a híreket a csapatokról, és a történések alapján ítélik meg, hogy van-e értelme fogadni az adott csapatra vagy sem.

 

A BL-csoportok

Az Idén elég érdekesre sikeredtek a csoportok, és ez elég sok izgalmat hoz az egyébként kissé lapossá váló Bajnokok Ligája szezonhoz. Persze minden csoportban megvannak a favoritok, és az első mérkőzések után sok minden változott a szorzók tekintetében. Láttunk például már olyat, hogy a csoportelső és a csoportutolsó közti meccsből az utóbbit kínálják a bukik győztesként. Íme a 2022/2023-as szezon csoportjai.

  • A csoport: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers
  • B csoport: Porto, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Brugge
  • C csoport: Bayern München, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen
  • D csoport: Eintracht Frankfurt, Spurs, Sporting CP, Marseille
  • E csoport: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb
  • F. csoport: Real Madrid, RB Leipzig, Shakhtar, Celtic
  • G csoport: Manchester City, Sevilla, Dortmund, Koppenhága
  • H csoport: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

 

Összegezve

Az esélyek latolgatása mindig jó beszélgetés téma, főleg egy hideg sör mellett, bár azért a csapatszimpátia befolyásolhatja, hogy végül milyen döntéseket hozunk. Érdemes nézni a mérkőzéseket, figyelni a favorit csapatokkal kapcsolatos híreket, mert lehet, hogy egyik napról a másikra változnak az esélyek. A Bajnokok Ligájában jelenleg magyar csapat nincs, és ismerve a magyar foci minőségét, nagyon sokáig nem is lesz, szóval inkább válassz egy külföldi kedvencet akinek szurkolhatsz.

 

(X)