Kézilabda BL: Ősszel bevezetik a videóbírót

A következő szezonban bevezetik a videóbírót a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében és egyenes kieséses szakaszában.
Vass Imre

2023. március 31. 20:42

Kézilabda BL: Ősszel bevezetik a videóbírót

Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint a végrehajtó bizottsága pénteki isztambuli ülésén hagyta jóvá azt a javaslatot, amely szerint a következő idénytől a játékvezetők minden mérkőzésen élhetnek a videós visszajátszás lehetőségével. Erre eddig csak a négyes döntőben volt módjuk. Újdonság, hogy a vezetőedzők is kérhetik majd a felvételek megtekintését.

 

Az edzők ősztől egy gomb megnyomásával kérhetnek időt, ez váltja fel a nagy T betűt tartalmazó zöld lapot, amit a zsűriasztalra kell letenniük.

 

A testület kibővítette a női BL és az Európa-liga-meccsek lehetséges kezdési időpontjait: eddig szombaton 16 és 18, vasárnap pedig 14 és 16 órától játszhattak a csapatok, ehhez most hozzátették a szombat 20 órát, valamint a vasárnap 18 órát.

 

A férfi BL-ben a szokásos szerdai és csütörtöki játéknapok mellett indokolt esetben ismét lehet majd hétvégén is játszani.

A végrehajtó bizottság tudomásul vette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság legutóbbi ajánlásait az orosz és fehérorosz sportolók nemzetközi versenyeken való részvétele kapcsán, de az európai kézilabdasportban a helyzet nem változik, vagyis a két ország klubcsapatai és válogatottjai nem térhetnek vissza az EHF sorozataiba, illetve tornáira.