Kétszáz szegedi gyerek a nyári szünetben is kap ebédet

A főként halmozottan hátrányos helyzetű családok étkeztetésére 6 millió forintot fordít az önkormányzat.

2020. július 15. 21:52

Simon Alfonz főként a rizses húst kedveli, de elégedett volt a szerdai menüvel is, ami a leves mellett krumplipüré és rántott hal volt a Zrínyi Ilona Általános Iskola menzáján. A kisiskolás fiú édesapjával érkezett ide, és ételhordóban vitték el az ebédet. Novkov Veszelinka, az önkormányzat humán közszolgáltatási irodájának vezetője elmondta, hogy helyben nagyon kevesen fogyasztják el az ételt, pedig elvileg erre is lenne lehetőség. Csekő Izabella is hazavitte az ebédet, ami véleménye szerint rendkívül változatos, és elég nagy adagokat is kapnak. Igen jó kezdeményezésnek tartja, hogy nem hagyja magára az önkormányzat ilyenkor sem azokat, akik nehéz anyagi körülményeik miatt nem tudnának mindig meleg ételt adni gyermekeiknek az iskolai szünetben.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Szabó Luca)

A mintegy kétszáz kedvezményes étkeztetésben részesülő gyerek közül majdnem a háromnegyedük halmozottan hátrányos környezetből származik. Az ő étkeztetésükhöz az állam is hozzájárul, a többiek ebédeltetését kizárólag az önkormányzat támogatja. A nyári szünet ötvennégy napja alatt így az önkormányzat hatmillió forintot fordít arra, hogy a rászoruló családok meleg ételt kaphassanak négy iskolában.

A belvárosi Zrínyin kívül ugyanis az Alsóvárosi Általános Iskolában, a dorozsmai Orczy István Általános Iskolában, valamint a tarjáni Weöres Sándor Általános Iskolában van lehetőségük ebédért menni a szülőknek. A tapasztalatok szerint a járványhelyzet miatt meghozott egészségügyi előírások teljes betartásával folyik az ebédosztás mind a négy iskola konyháján a déli időszakban.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízó híradójának riportját is!

Címlapon

mutasd mind