Kétezer árvácska teszi még virágosabbá Makkosházát

A héten újra elindult Szegeden a mára már hagyományossá vált őszi virágosztás, amely második állomása kedden délután Makkosházán volt, ahol a kezdés előtt fél órával már több százan várakoztak. Természetesen a többi városrész lakói sem maradnak majd ki a virágosítás lehetőségéből.
Vass Imre

2022. szeptember 27. 17:59

Kétezer árvácska teszi még virágosabbá Makkosházát

A meghirdetett időpont előtt fél órával már hosszú sor kígyózott a Gyöngyvirág utcánál, több százan várták türelmesen, hogy elkezdődjön a virágosztás. Szegeden évek óta hagyomány, hogy ősszel ingyen kaphatnak a színes virágokból a városrészek lakói. Ezen a helyszínen most 2000 árvácska várta a környékbelieket.

 

Kozma József, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, soha ennyien nem álltak még sorba virágért, ez is mutatja az akció sikerességét. Hozzátette, ha valaki sétál Makkosházon és a Vértó környékén, akkor látja, egyre több, gondozott, virágos előkert díszíti az utcákat.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők maximalizálták az elvihető árvácskák mennyiségét, mivel a cél az, hogy mindenkinek jusson. A legtöbben felkészülve kosárral, ládával, szatyorral érkeztek. Az évek óta tartó kezdeményezést most is örömmel fogadta mindenki.

 

 

A virágok sok helyen díszítik majd a várost, kikerülnek a házak előtti ágyásokba, a balkonládákba, de többen a szeretteik sírjára is visznek belőle.

 

Szerda délután Makkosházán egy szakember ad majd tanácsokat a környékbelieknek ahhoz, hogyan lehet a házak előtt valamint az erkélyeken lévő virágokat felkészíteni a télre úgy, hogy a növények tavasszal újra pompázzanak és díszítsék a városrészt. A virágosztás a következő napokban a város több pontján.