Két napig a vasútbarátok Mekkája lesz az Anna-kúti csomópont a Petőfi Sándor sugárúti felújítás miatt

Nem kellene ennek így lennie csak hát Orbán Viktorék úgy döntöttek, mégsincs pénz a 4-es villamosvonal kecskési végének felújítására. Így Szeged cselekszik, sokadszor, a kormány helyett. A Tatra, meg deltázik a vasútvillamos előtt.
Két napig a vasútbarátok Mekkája
lesz az Anna-kúti csomópont a Petőfi Sándor sugárúti felújítás
miatt

Kettévágja az SZKT a 4-es villamos vonalát május 6-án péntektől, azaz holnaptól, 7-én, szombaton, üzemzárásig. Ennyi idő alatt a Bécsi körút–Petőfi Sándor sugárút kereszteződésében a lehetőségeikhez képest vágányrekonstrukciós munkákat végeznek el. Ez azt jelenti, hogy valamelyest jobb lesz ott a pálya állapota. Aki arra jár, pláne villamossal, az tudja, a villamosvezetők valahogy átlebegnek a Tatrákkal a nagykörúton. Annó még volt pénz ennek a szakasznak a felújítására is, ám egyszer csak úgy döntött az Orbán-kormány, jó még az a pálya, mégsincs forrás a felújításra. Azóta mindig egy kicsit javítja a pályát az SZKT, ott, ahol már nagyon hozzá kell nyúlni a sínekhez. Ezúttal a nagykörútnál kell.

 

Itt minimum óvatosnak kell lenni a villamosvezetőknek (fotók: Szabó Luca)

 

De mit jelent ez a szegedieknek a közösségi közlekedésben?

Azt, hogy az Anna-kúttól Kecskésig villamospótlók közlekednek. A villamosok Tarjántól az Anna-kútig járnak, itt deltáznak majd, biztos lesznek olyan időszakok, amikor a vasútvillamosok előtt fognak forogni.

 

Vitéz utcai megálló. Itt ne parkoljon két napig

 

A péntekre és szombatra érvényes menetrendet és a megállókat itt találja meg – néhol az eredeti megállóhoz képest kicsit messzebb tudnak csak a villamospótlók megállni. És ez azt is jelenti, hogy a villamospótlók megállóiban tilos lesz a várakozás és a megállás.

 

Térképen a lényeg az SZKT-tól

 

Ha az Anna-kútnál autóznak a belvárosban, vigyázzanak a rajongó vasútbarátokra, biztos lesz belőlük néhány, aki megpróbál minden izgalmas pillanatot megörökíteni, akár úgy is, hogy nem figyel arra, egyébként kinek, hol van zöld a kereszteződésben.

 

Az SZKT térképe innen nagy méretben le is tölthető.