Két kapu elé ívelésből két gól, de csak egyet adott meg a VAR, az is elég volt, sőt: Belgium–Marokkó 0–2

Courtois-nak kétszer lőtt a rövidre Marokkó, az elsőnél kicsit lámázott, a másodiknál semmi esélye nem volt. De nem rajta ment el a belga győzelem, hanem azon, Marokkónak sikerült kilencven percen át megfojtania a de Bruyneék játékát.
Garai Szakács László

2022. november 27. 16:15

Két kapu elé ívelésből két gól,
de csak egyet adott meg a VAR, az is elég volt, sőt:
Belgium–Marokkó 0–2

Belgium–Marokkó 0–2 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Doha, Al Thumama Stadion, 43 ezer 738 néző, a kataraik szerint. F csoport, 2. játéknap. Vezette: César Arturo Ramos Palazuelos, asszisztensek: Alberto Morín Méndez, Miguel Ángel Hernández Paredes (mexikóiak).

Belgium: Courtois – Catagne, Vertongen, Alderweireld, T. Hazard (Trossard, 75.), Witsel, Onana (Tielemans, 60.), Meunier (Lukaku, 81.), E. Hazard (Mertens, 60.), Batshuayi (De Ketelaere, 75.), De Bruyne. Szövetségi kapitány: Roberto Martinez.

Marokkó: Munir – Mazraoui, Saiss, Aguerd, Hakimi (Attiat-Allal, 68.), Amrabat, Amallah (Sabiri, 68.), Ounahi (El Yamiq, 78.), Boufal (Aboukhlal, 73.), En Nesyri (Hamdallah, 73.), Ziyech. Szövetségi kapitány: Walid Regragui.

Gól: Sabiri (73.), Aboukhlal (92.).

Sárga lap: Onana (29.), Sabiri (95.).

 

Meddő fölényben volt Belgium az első félidőben, a szögletek gyakorlásában egészen jók voltak, a marokkói védelmet nem nagyon érdekelte, hogy beszorítják őket, gond nélkül hárítottak mindent. A félidő végén csak azért nem vezetett Marokkó, mert a zavarórepülők kicsit hamarabb indultak el, és lesre futottak Courtois előtt. Ziyech a jobb oldalra lőtte ballal az ötösre a labdát, ami úgy ment el mindenki előtt, ahogy kell, csak a VAR kiszúrta, hogy Courtois derekáról azért is pattant a kapuba a labda, mert lesen zavarták.

 

A második félidőben aztán megint folytatódott a belga mezőnyfölény egészen addig amíg Sabirinak majdnem szögletből, de nem Détári-szögből sikerült az, ami Ziyechnek nem, szabályos gólt lőtt zavarórepüléses segítséggel: Courtois-t itt már nem mentette meg a videóbíró. Picit benne volt, elvileg láthatta a labdát, 0–1.

 

 

Ezután Belgium ugyanúgy próbálkozott, mint korábban, de nem sikerült semmi. És ahogy közeledett a meccs vége úgy estek szét. A 92. percben Witsel labdavesztése után pedig Marokkó megrúgta a második gólját Aboukhlal közel pörgetésénél a rövid felsőbe esélye sem volt a belga kapusnak, 0–2.

 

Két játéknap után Marokkó négy ponttal van eddig a legkényelmesebb helyzetben a továbbjutás szempontjából.