Két héten belül egész Luhanszk az oroszoké lehet a brit védelmi minisztérium szerint

Volodimir Zelenszkij viszont győzelemről beszélt.
Cservenák Zoltán

2022. június 03. 23:50

Két héten belül egész Luhanszk az oroszoké lehet a brit védelmi minisztérium szerint

Az ukrán hadsereg azt állítja, hogy az oroszok megerősítették az egységeiket Szlovjanszk felé közeledve, és részsikereket értek el a Donyeck régió keleti városában folyó harcokban.

 

A vezérkar pénteken közölte, hogy az orosz erők a támadás újraindítására készülnek Szlovjanszk felé. Azt mondták, hogy az oroszok legfeljebb 20 zászlóalj harcászati ​​csoportból álló haderőt összpontosítanak a térségben. Az oroszok megpróbáltak támadást indítani két Szlovjanszktól északra és északnyugatra fekvő város – Barvinkove és Szvjatohirszk – ellen, de nem jártak sikerrel – közölte a vezérkar.

 

Délen az ukrán erők azt mondják, hogy jelentős előrelépést értek el a Herszon régióban lévő orosz állások elleni offenzíva során.

 

 

Luhanszk hamarosan az oroszoké lehet

 

A brit védelmi minisztérium arra számít, hogy Oroszország a következő két héten belül átveszi az irányítást a kelet-ukrajnai Luhanszk régió egésze felett.

 

Az oroszok folytatják, míg el nem érik céljaikat

 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője értékelte az ukrajnai háború eddigi eredményeit, és azt mondta, bizonyos eredményeket sikerült elérni, és addig folytatják, amíg minden célt el nem érnek. Továbbra is „különleges katonai műveletnek” nevezte a háborút. 

 

Zelenszkij győzelmet sejt

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetben kijelentette, hogy az ukránok 100 napja védik hazájukat az orosz agresszióval szemben, és szerint övék lesz a győzelem.