Két férfit is a mentők telefonos segítségével tartottak életben Szegeden

Az utcán és egy teniszpályán esett össze egy-egy férfi, akikhez a mentők segítségét kérték Szegeden – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

2020. szeptember 22. 13:27

Két férfit is a mentők telefonos segítségével tartottak életben Szegeden

A mentők azt írták, a teniszpályán összeesett férfi nem mozdult és a sporttársai szerint nem is lélegzett, így a mentésiránytónak telefonon kellett vezényelnie az újraélesztést, amíg ki nem ért a rohamkocsi. 

A mentők közleménye szerint a helyszínen lévők hősiesen végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.

A perceken belül kiérkező mentőegység átvette, és emelt szinten folytatta az újraélesztést, ami még hosszú percekig zajlott. A szemtanúk időben megkezdett mellkasi nyomásainak köszönhetően a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Kétségbeesve kérte a mentők gyors segítségét egy járókelő ahhoz a középkorú férfihez, aki minden előzetes jel nélkül esett össze tegnap Szeged egyik utcáján – írják a mentők egy másik közleményükben. A szemtanú a mentésirányító utasításai alapján megvizsgálta a beteget, aki nem lélegzett.

A bejelentő ekkor ugyan nagyon megijedt, de a mentésirányító megnyugtatta, így meg tudta kezdeni az újraélesztést.

Eközben már több mentőegység is elindult, majd a helyszínre érve átvették és emelt szinten folytatták az életmentést. A kezdeti pánik ellenére is kitartóan és hatékonyan végzett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül a mentők bár válságos állapotban szállították kórházba a férfit, az azonnali életmentő műtéttel sikerült megmenteni az életét és stabilizálni az állapotát – írják.

(Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala)