Két ezüsttel indította az országos bajnokságot Pádár Nikolett

A hétvégi hazai Naturtex-kupa után ezen a héten már a kaposvári országos bajnokságon versenyeztek a HAÁSZ Szegedi Úszóegylet kiválóságai. Az első napon Pádár Nikolett két ezüstérmet szerzett.
Vass Imre

2022. november 17. 10:22

Két ezüsttel indította az országos bajnokságot Pádár
Nikolett

A HAÁSZ SZUE úszója, Pádár Nikolett tavaly bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, most ezen az eredményén javított és ezüstérmes lett 100 méter gyorson. Az aranyérem egy hajszálon múlott, hisz mindössze 7 századmásodperccel előzte meg őt Ugrai Panna. 

 

A másik számban, a 400 méter gyorson tavaly Pádár még éppen csak bekerült a döntőbe és ott a 8. helyet szerezte meg. Azonban idén már ezen a távon is ezüstérmet szerezett, az aranyérmet a szegedi nevelésű Fábián Bettina szerezte meg. Olasz Anna 16. helyezést ért el ebben a számban.

 

 

„Niki természetesen mindkét számban aranyéremre hajtott, de a 100 méter gyors döntője mentálisan összezavarta. Rutin kell még, hogy tudja kezelni az ilyen helyzeteket. Most nem sikerült, hiszen egy órával később 400 méteren a délelőtti ideje is elég lett volna a győzelemhez, mégsem lett bajnok. Az a tanulság, hogy magára kell figyelnie, nem az ellenfelekre. Csak ilyen hozzáállással lehet betartani a taktikai utasításokat és a megfelelő technikai elemeket” 

 

– mondta a verseny után Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Címlapon

mutasd mind