Két évi szünet után idén visszatér a húsvéti tojásvadászat a vadasparkba

Két évi kényszerszünet után, a járványügyi korlátozások feloldását követően ismét rendeznek húsvéti tojásvadászatot a Szegedi Vadasparkban. Húsvét mindkét napján – vasárnap és hétfőn is – várják a szegedi családokat az egyik legkedveltebb vadasparki programra.
Rafai Gábor

2022. április 14. 12:26

Két évi szünet után idén visszatér
a húsvéti tojásvadászat a vadasparkba

Április 17-én, vasárnap és 18-án, hétfőn délelőtt 9-től délután 5 óráig újra megrendezik a hagyományos húsvéti tojásvadászatot a vadasparkban. 

 

A koronavírus-járvány az utóbbi időben nem kedvezett az állatkerti programoknak sem, így két évig az egyik legnépszerűbb rendezvényüket, a húsvéti tojásvadászatot sem tudták megtartani.

 

Idén viszont igyekeznek bepótolni a kétéves kimaradást. A nagy sikerre való tekintettel húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is megtartják a tojásvadászatot, hogy minél több érdeklődőnek tudjanak kellemes órákat szerezni.

 

A húsvéti tojásvadászat egy olyan izgalmas játék, amely nemcsak jutalommal kecsegtet, hanem új ismeretek megszerzésére is sarkall. Aki figyelmesen sétál a parkban, megtalálja az út mentén, a növényzet között, látogatói ösvényeken elrejtett libatojásokat. Mindegyikre vadasparki állatokhoz kapcsolódó kérdéseket írtak fel, amelyek megválaszolásában az állatismertető táblák sokat segítenek. A helyes válaszokért jutalom jár a park területén kialakított gyűjtőponton.