Két év szünet után márciusban visszatér a Toros Pálinkafesztivál: hagyományos program, új helyszínen

Három éve rendeztek utoljára a Széchenyi téren Toros Pálinkafesztivált.
Rafai Gábor

2022. február 21. 11:00

Két év szünet után márciusban
visszatér a Toros Pálinkafesztivál: hagyományos
program, új helyszínen

2020-ban is meghirdették ugyan a rendezvényt, de a sorban tizenegyedik alkalmat végül a koronavírus-járvány miatt törölni kellett. 

 

Idén a gasztrofesztiválok közül elsőként a Toros Pálinkafesztivál tér vissza a március 12. és 15. közötti ünnepi hosszú hétvégén. A hagyományos kiállítók most új helyszínre, a Dóm térre költöznek.

 

– A kilátogatók közel nyolcvan különféle pálinkát kóstolhatnak. A régi, már megismert kiállítók több mint háromnegyede visszatér Szegedre – mondta el Szilágyiné Bitó Klára, a fesztivál szervezője. 

 

Megtudtuk azt is, március 15-én ünnepi programokat szerveznek, a gyerekeket kézműves játszóházzal, vidámparkkal várják, de természetesen megemlékeznek a százhetvennégy éve történt márciusi eseményekről is. 

 

A koronavírus-járvány megszelídülése után Szegedre is lassan visszatérhetnek a fesztiválok. 

 

Nemrégiben jelentették be, hogy a tervek szerint hároméves kényszerszünet után május 13. és 22. között ismét megrendezik a Szegedi Borfesztivált. Kihirdették már a SZIN első fellépőit is. A nagy nyárzáró bulit idén augusztus 24. és 27. között rendezik a már megszokott helyen, az Újszegedi Partfürdőn.

 

(Fotó: Toros Pálinkafesztivál)