Két éjszaka Sakk az újszegedi szabadtéri színpadon

Pénteken és szombaton mutatta be a PS Produkció Benny Andresson, Tim Rice és Björn Ulvaeus musicaljét a Sakkot. Pillantsanak bele az előadásba!
Két éjszaka Sakk az újszegedi
szabadtéri színpadon

A Boban i Marko Marković Orkestar újszegedi szabadtéri évadnyitó koncertje után két este a Sakk című musical volt műsoron. A Sakkban az évszázad meccsét jelentő Fischer–Szpasszkij összecsapást gondolta újra musicalként a nyolcvanas évek elején. Itt nyilván nem a szicíliai védelem volt a fontos, és nem is a történtei hűség szerinti amerikai győzelem – Fischer ma már felfoghatatlan különbséggel, 12,5–8,5-re nyert –, hanem a hidegháború, a mindent legyőző szerelem bemutatása a cél.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

A sztori épp ezért egyszerű: egy sakkvilágbajnokságon kibontakozó szerelmi háromszög története, ami az amerikai és az orosz sakknagymester, valamint egy magyar születésű nő között fonódik, aki ez előbbi menedzsere, de az utóbbiba szeret bele. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió is mindent megtesz azért, hogy propagandacélokra használja fel a világbajnokság alakulását. Végül győz a...

 

 

Újszegeden a Szegedi Szabadtéri játékokon Anatolij Szergijevszkij Egyház Géza, Frederick Trumpert Szemenyei János, Florence Vassyt Sári Éva alakította.