Keszthelyre viszik Sztravinszkij-estjüket a szegedi táncosok

Szeptember 13. és 15. között rendezik meg a 16. Keszthelyi Táncpanorámát. A kulturális rendezvénysorozatra a Szegedi Kortárs Balettet is meghívták. Juronics Tamás társulata a Sztravinszkij-estjét viszi el a Balaton-parti városba.

2018. szeptember 09. 09:57

Keszthelyre viszik Sztravinszkij-estjüket a szegedi táncosok

A Duna Táncműhely, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Szegedi Kortárs Balett sikerprodukcióival, valamint fotókiállítással, tánctörténeti előadással és táncházzal várja az érdeklődőket idén Keszthelyi Táncpanoráma.

A fesztivál programjába négy olyan előadást válogattak be, amelyek minden alkalommal nagy sikert aratnak a Nemzeti Táncszínházban.

A Szegedi Kortárs Balett Sztravinszkij-estjét – Menyegző, Tavaszi áldozat – viszi el a Balaton Színházba, a Duna Táncműhely Álom, álom kitalálom, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes pedig Kiegyezés című előadásával érkezik Keszthelyre.

A háromnapos fesztivál kísérőprogramjai közé tartozik

a 30 éves Szegedi Kortárs Balett elmúlt évtizedeit megörökítő fotográfiákból nyíló tárlat 30 év – 30 kép címmel,

Lakatos János koreográfus és táncpedagógus Tánc és kreativitás című előadása, valamint a hagyományőrző táncegyüttesek részvételével zajló táncház.

A Keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta kínál az őszi hónapokban tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelmeseinek.

Az elmúlt évek alatt a város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a rendezvény, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház és modern balett – műfajban.

A rendezvénysorozat a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezése.

Tovább olvasom