Készpénzmentes lesz az idei Bortér

Csak a bankkártyájára lesz szükség idén a Dóm téri pavilonok között.
Garai Szakács László

2022. augusztus 11. 12:16

Készpénzmentes lesz az idei Bortér

A hazai zenei fesztiválok – a Sziget, a Volt, a Balaton Sound, sőt, a Szegedi Ifjúsági Napok is – valamint a gasztronómiai fesztiválok – Rosalia Fesztivál, Budapest Borfesztivál, Belvárosi Sörfesztivál, Debreceni Borünnep – döntő többsége használja már a készpénzmentes fizetést, ami idén a szegedi Bortér egyik újítása.

 

– Folyamatosan törekszünk a rendezvényeink fejlesztésére, zöldítésére, ezért 2019-ben száműztük a műanyagpoharat a Dóm térről, a következő lépcső pedig 2020-ban – Szeged Smart City koncepciójába illeszkedve – a készpénzmentes fizetés bevezetése lett volna – mondta Rácz Attila, a 10. őszi bormustrát szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. – Egyrészt a pandémia meghiúsította ezt a törekvésünket, másrészt épp a járvány lendítette fel az érintés nélküli fizetési módokat és mutatott rá arra, hogy a jövő a kényelmes és biztonságos készpénzmentes fizetési megoldásoké. Az elmúlt két-három évben ugrásszerűen nőtt a kártyahasználók száma, egy év eleji kutatás szerint már négyből legalább három ember a bankkártyáját, vagy a telefonját húzza elő a pénztárca helyett.

 

Így a szegedi gasztrofesztiválok történetében először, szeptember 14–18. között a Dóm téren – a kézműves standokat kivéve – megszűnik a készpénzforgalom, így üvegpoharat, ételt és italt az előre feltöltött Festipay kártyájukkal, vagy bankkártyájukkal, telefonjukkal, okosórájukkal tudnak majd vásárolni a kilátogatók. A feltöltőpontokon kívül a Festipay applikációban is lehetőség lesz az egyenleg feltöltésére, illetve a vásárlások nyomon követésére.

 

Fontos kiemelni, hogy már nemcsak a zenei, hanem a jelentős gasztronómiai fesztiválok, például a Csabai Kolbászfesztivál is, egyre inkább belépőjegy váltásához kötöttek, azonban a Dóm téri bormustra továbbra is mindenkinek ingyenesen látogatható.

 

A jubiláló Bortér másik újdonsága, hogy a tervek szerint az Aradi vértanúk tere felé bővül a rendezvény. Akik a nyüzsgéstől egy kicsit távolabb szeretnének beszélgetni, vagy esetleg a finom borok mellett a kézműves söröket is kedvelik, itt kedvükre válogathatnak majd.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind