Kérdés, hogy lesz itt 4000 határvadász, mikor 215 ezer forintért keresnek embereket fegyveres szolgálatra a határra

Fegyveres biztonsági őr képzésre keres embereket a Csongrád-Csanád megyei és a Bács-Kiskun megyei rendőrség.
Cservenák Zoltán

2022. július 03. 15:56

Kérdés, hogy lesz itt 4000 határvadász, mikor 215 ezer forintért keresnek embereket fegyveres szolgálatra a határra

Bruttó 260 ezer forint alapbérért, plusz óránként 400 forintos határőrizeti pótlékért keresnek fegyveres biztonsági őrt a rendőrségen. A felhívás, ami határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési szolgálatról szól, egy ideje már olvasható a rendőrség honlapján.

 

A fegyveres biztonsági őr képzésre a 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű, Magyarországon lakó, cselekvőképes, legalább 8 osztályt végzett magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik megfelelnek az egészségügyi és pszichológiai vizsgálatokon.

 

Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy megszerveznének egy határvadász alakulatot, egyelőre nagyjából 4000 emberben gondolkodnak. Egyelőre nem világos, hogy pontosan kikre gondolt Orbán, de azt elmondta, a katonáknak és a rendőröknek más feladatot szánnak, hiszen Ukrajnában háború van, a rendőrök pedig máshonnan hiányoznak, ha a határra vezénylik őket.

 

A rendőrség oldalán olvasható hirdetésben bruttó 260 ezer forintos alapbér látható, ehhez óránként bruttó 400 forintos pótlékot adnának. Mindez 160 órával számolva bruttó 324 ezer forint lenne, ami – kedvezmények nélkül – nettóban 215 ezer forint.

Címlapon

mutasd mind