Kényelmes győzelem: Pick-Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–24 (17–13)

Jó meccset játszott a Gyöngyös ellen a Pick Szeged, ami tartalékolni is tudott a november 3-i Kielce elleni hétközi Bajnokok Ligája-meccsre.
Cservenák Zoltán

2022. október 29. 21:54

Kényelmes győzelem: Pick-Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–24 (17–13)

 

A meccsen ezúttal Kistelek szektort nyitott a Pick Szeged, itt 200 kisteleki szurkolhatott a csapatnak. A klub a honlapján azt közölte, céljuk a csapat népszerűsítése, valamint az, hogy megtapasztalják olyan emberek is a Pick Aréna hangulatát, akik még nem jártak ott. Korábban Hódmezővásárhely, Makó és Bordány szektorokat is nyitottak egy-egy mérkőzésre.

 

A mieinktől a norvég balszélső, Alexander Blonz 5-ször talált be. A világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes játékos csütörtökön jelentette be hazájában, hogy jövő nyáron, két szezon után távozik a Pick Szegedtől, mert nagyon kevés játéklehetőséget kap. Imanol Garciandía 8, Bogdan Radivojevic 7 gólt lőtt.

 

A K&H férfi kézilabda ligában kényelmes meccsen, végig vezetve győzte le a masszív Gyöngyös csapatát a Pick Szeged. A mieink közül gólt lőtt a fiatal Molnár Robin, a Pick Kézilabda Akadémia ifjúsági válogatott növendéke is. A két klub mai, 26. mérkőzésével együtt 24 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a Pick Szeged mérlege a Heves megyeiekkel szemben.

 

Juan Carlos Pastor a meccs után azt mondta, 

 

örül annak, hogy a korábban kevesebbet játszó játékosoknak is lehetőséget tudott adni, ők jól szálltak be a Gyöngyös elleni meccsbe. Nekik ezeken a mérkőzéseken kell fejlődniük, hogy utána a fontosabb találkozókon is lehetőséget kaphassanak. Lépésről lépésre akarnak haladni és előre haladni. A következő lépésként a támadásban szeretnének fejlődni, lazább játékot vár a csapattól, mert látszik, hogy nagy nyomás alatt vannak.