Keményedő fagyok

Kelet-közép-európai viszonylatban értendő a címünk. Jakutszktól még messze vagyunk, de egyre csípősebb a reggel, és nem is várható sok javulás.

2018. december 19. 06:24

Keményedő fagyok

Mínusz kilencről mínusz négy fokig emelkedik a levegő hőmérséklete. Lesz az még népünnepély, higgyék el. A föntebb említett Léna-parti városban az átlagos napi maximum mínusz harminchat fok – mellékszél júliusban az átlagos nap maximum huszonöt fok, a leghidegebb januárban mínusz negyven fok az átlagos napi maximum: hatvanöt foknyi hőmérséklet-különbség; fölfoghatatlan.

De vissza ide, a Tisza partjára! A mínusz négy a napsütésnek is köszönhető, amely nem lesz ezúttal sem zavartalan, sőt inkább a felhőket látjuk napközben, mint a napot. A reggeli köd változó ütemben száll föl, óvatosan vezessenek. És a napszemüveg elfér a táskában, az esernyő kivehető. A szél délkeleties lesz. Ami még érdekesség, hogy annak ellenére, hogy minimális az esélye a csapadéknak, hihetetlenül magas a páratartalom – a lehullott és megmaradt, hónak köszönhetően. Az biztos, ma nem olvad semennyit sem.

Tovább olvasom