Kellemetlen gólt sikerült a hajrában váratlanul egyenlíteni egy szép átlövéssel: BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1

Nem lett végül baj, hogy Molnár-Farkas kapuson fennmaradt a páncélmellény az első félidőben.
Garai Szakács László

2022. augusztus 29. 21:56

Kellemetlen gólt sikerült a hajrában
váratlanul egyenlíteni egy szép átlövéssel: BFC
Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1

BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (1–0)

Merkantil Bank Liga NB II. 6. forduló, Siófok, Siófok Városi Stadion. Vezette: Kovács Imre, asszisztensek: Kovács Gábor (1980), Vörös Dániel.

BFC Siófok: Hutvágner – Debreceni, Vágó, Varga, Eördögh (Dénes, 86.), Major (Nikházi, 72.), Horváth (Pataki, 86.), Girsik (Farkas B., 59.), Polényi, Nyári (Varjas 59.), Krausz. Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Szilágyi, Gajdos, Sipos (Farkas A., 77.), Könczey (Rédling, 77.), Pintér (Dobos, a szünetben), Bíró (Kővári, 60.), Szatmári (Szakály, 67.), Simon, Tóth, Beronja. Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic.

Gól: Horváth (14.), illetve Farkas A. (83.).

Sárga lap: Varga (48.), Gajdos (73.), Simon (74.), Kővári (89.).

 

Az mindig szomorú, ha egy rendre jó teljesítményt nyújtó kapus egyetlen mozdulatával hátrányba hozza csapatát. Molnár-Farkas most így járt: egy sistergős bombának nehezen nevezhető lövést nem sikerült felvenni a földről, Horváth meg ott piaci legyeskedett, lásd még szemtelenkedés, nem hagyta magát lerántani sem, pedig Szilágyi mindent megtett, és két méterről bepasszolta, 1–0.

 

 

Molnár-Farkas eztán többször is szépen védett, tette a dolgát. Mezőnyben jellemzően egyenrangúak voltak a Siófokkal a szegediek, de igazán nagy, egyértelmű gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a társak Hutvágner kapuja előtt.

 

Majd a hajrában váratlanul, de nem érdemtelenül egyenlített a püspöki csapat: egy bedobás után még a fél csapat kezezést reklamált, aztán rájöttek, hogy a hazai tizenhatoson belül vannak, talán meg lehetne próbálni gólt szerezni, és ez milyen jó gondolat volt: Farkasnak tették vissza lövésre, aki három sárgamezesen sikerrel lőtte át a pettyest, Hutvágner csak a hálóból tudta kiszedni a játékszert, 1–1.

 

 

Mindkét csapat nyerni akart, talán épp ezért lett döntetlen: akartak, de jobb tartósan egyik sem volt a másiknál. Vasárnap már az ugráltatásra kell készülni: jön a Békéscsaba a Fórumba.