Kazahsztáni családi nászúttal indul a nyári színház a szegedi városháza udvarán

Ismét nyári színházzá alakul hétfőtől a városháza mediterrán udvara. A Nyári Színházi Esték az idei szezonban három előadással várja a közönséget: elsőként Varsányi Anna Esküvő után című darabját mutatják be. Az előadást kedden és szerdán este is megtekintheti a közönség.
Rafai Gábor

2022. július 04. 10:11

Kazahsztáni családi nászúttal indul
a nyári színház a szegedi városháza udvarán

A Nyári Színházi Esték nyitóprodukciójaként Varsányi Anna Esküvő után című komédiáját Szilágyi Annamária állította színpadra. A Szegedi Nemzeti Színház dramaturgja és színésznője már nyolc éve elmaradhatatlan résztvevője a nyári színháznak.

 

A vígjáték cselekménye az esküvő utáni hajnalban indul, akkor, amikor általában már mindenki megkönnyebbül. Varsányi Anna darabjában azonban éppen ekkor történnek az igazán izgalmas események. A vendégek már mind elmentek, de az örömapa ragaszkodik hozzá, hogy a család még maradjon, mert fontos bejelentenivalója van. Mégpedig, hogy nemcsak az újdonsült férjet és feleséget, de az egész famíliát elviszi nászútra, s ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy mindenkinél kiverje a biztosítékot, azt is hozzá teszi: Kazahsztánba. A hír hallatán a boldogság nem éppen határtalan, de később azután kiderül, hogy miért is kell az egész családnak Kazahsztánba ruccannia, milyen érdekek és titkok húzódnak a háttérben. 

 

A darabban Fekete Gizit, Szilágyi Annamáriát, Kárász Zénót, Csorba Katát és Rédei Rolandot láthatja a közönség három estén is.

 

A vígjátékot július 4–6-án játsszák este fél kilenctől a városháza udvarán. Ha esik, akkor az IH-ban lehet a darabon nevetni.

 

Jegyeket elővételben 3990, az előadás napján 4490 forintért lehet vásárolni az IH jegypénztárában, az előadás előtt egy órával a helyszínen, de a legegyszerűbb neten megvenni, ott napokra bontva böngészhet a helyek között:

 

Érkezik Oszvald Marika, Fodor Zsóka és Pokorni Lia is

Két örök díva, Oszvald Marika és Fodor Zsóka hozza el július 7-én a városháza udvarára a Kinizsi Ottó rendezte Összezárva című keserédes komédiát. Viola, az idősödő, özvegy ápolónő nyugdíjasotthonba vonul, hogy hátralévő éveit nyugalomban és biztonságban töltse. Ott szembesül a ténnyel, hogy meg kell osztania szobáját egy furcsa, barátságtalan és rendkívül merev matrónával, Paulával. A kényszerű összezártság számtalan komikus helyzetet teremt, amelyek szem- és fültanúja a saját magára ismerő néző.

 

Pokorni Lia különleges zenés estje zárja július 18-án a színházi estéket, majd a rendezvénysorozat átadja helyét a Muzsikáló Udvar programjainak. 

 

A Nyári Színházi Esték előadásai este fél 9-kor kezdődnek a városháza udvarán. Rossz idő esetén a produkcióknak az IH Rendezvényközpont ad helyet. Az előadásokra helyre szóló jegyeket az IH Rendezvényközpontban személyesen, vagy online lehet vásárolni.

Címlapon

mutasd mind