Kate Winslet életműdíjat kap a Torontói Filmfesztiválon

Szeptemberben lesz a fesztivál, amin a koronavírus-járvány miatt online ceremónián adják át az elismerést a színésznőnek.

2020. július 18. 14:51

Kate Winslet életműdíjat kap a Torontói Filmfesztiválon

Az Oscar-díjas brit színésznő Ammonite című új filmjét a fesztiválon mutatják be. A 19. századi romantikus brit drámában, amit Francis Lee rendezett, Winslet egy paleontológust alakít, partnerét Saoirse Ronan játssza – írta a The Hollywood Riporter.

Joana Vicente, az A-kategóriás torontói fesztivál társelnöke közleményében

Winslet „briliáns és magával ragadó színészi jelenlétét” dicsérte, ami a közönséget és színészkollégáit is szórakoztatja és inspirálja.

Kate Winsletet hatszor jelölték Oscar-díjra, amit A felolvasó című filmben nyújtott alakításáért kapott meg. Legismertebb filmjei között van az Értelem és érzelem, a Titanic, az Iris vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása.

A szeptember 10. és 19. között zajló 45. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált a világjárvány miatt szűkített programmal és részben online rendezik meg. Ötven filmet tűznek műsorra, és a tervek szerint a vetítések a fesztivál első öt napján lesznek különböző helyszíneken. Ez azonban annak függvénye, hogy a helyi hatóságok zöld utat adnak-e az aktuális járványhelyzet ismeretében a közönség előtt tartott bemutatóknak. A vörösszőnyeges eseményeket, sajtókonferenciákat és más filmes ágazati rendezvényeket eleve online tartják.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál tavaly rendezte meg először életműdíjainak gáláját. Az első díjazottak között szerepelt Meryl Streep, Taika Waititi, Mati Diop és Joaquin Phoenix. A fesztivál Tribute Awards díjait színészeknek, rendezőknek és más filmes alkotóknak alapították a kiemelkedő teljesítményeik elismerésére.

A fesztivál szervezői a következő hetekben hozzák nyilvánosságra az idei további díjazottak neveit.

Tovább olvasom