Kata és Zalán, légyszi, ne adjátok a hülyét! – Nemes István olvasói levele

Mindannyian tudjuk, ki a felelős azért, hogy a Szegedi Nemzeti Színház nehéz helyzetbe került: Ti magatok!
Szeged.hu

2022. szeptember 29. 18:30

Kata és Zalán, légyszi, ne adjátok
a hülyét! – Nemes István olvasói levele

Az Orbán-kormány évek óta serényen ügyködik a magyar önkormányzatok tönkretételén. Csak a világjárvány kitörése óta évi 10 milliárd forintot vesznek el Szegedtől. Városunk színházától pedig nemcsak az állami forrásokat vették el, de megszüntették a tao-támogatást is. A Fidesz ugyanis úgy döntött, hogy ami jár a felcsúti focicsapatnak, az nem jár Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb vidéki kulturális intézményének, Közép-Európa legnagyobb szabadtéri színházának. Ezt tettétek ti, ezt a kormányzati döntést támogattátok kedves fideszes képviselő asszonyok és urak, kedves Kata és Zalán!

 

Ezzel mi, szegediek nem értettünk egyet, mert mi tiszteljük és szeretjük a városunk kulturális hagyományait! Büszkék vagyunk a Szabadtéri Játékok hírnevére, a Szegedi Nemzeti Színház sikereire! Csalódottan fogadtuk, hogy a kormány ezeket az értékeket nem tartja fontosnak. Tőletek azonban Szeged megválasztott képviselőiként ennél többet vártunk! Mindezt némán végignéztétek, mert a Fidesz iránti hűség nektek fontosabb, mint a városunk iránti szeretet!

 

Mi csak annyit kérünk, legalább vállaljátok a felelősséget, és ne adjátok a hülyét!

 

Mert nem tudom máshogyan nevezni azt, mikor ezek után kiálltok sajtótájékoztatót tartani, és azon keseregtek, hogy a város hibájából érte kár a színházat és a Szabadtérit. Ott a kamerák előtt úgy csináltok, mintha az egészhez nektek semmi közötök nem lenne, pedig a valóság az, hogy a felelősség kizárólag titeket és a pártotokat terheli. Amikor csökkentettétek a támogatásukat, a város kipótolta a hiányzó részt, amikor elvontátok a forrásokat, az önkormányzat átszervezéssel biztosította a fenntarthatóságot. Ezek a tények, mindenki elolvashatja mi történt akkor, amikor két éve a kormány átszervezte a kulturális intézmények finanszírozását.

Persze, nincs semmi meglepő a viselkedésetekben, hiszen ugyanúgy adjátok a hülyét itt kicsiben, mint a főnökeitek nagyban. A kormány most épp a rezsivel, a gazdasági válsággal, meg Putyinnal kapcsolatban csinál úgy, mintha semmiről sem tehetne tizenkét év kormányzás után. Ti meg itt Szegeden próbáltok politikai előnyt kovácsolni magatoknak azzal, hogy a városunk ellen dolgoztok, majd mindent az önkormányzatra próbáltok kenni. Légy szíves fejezzétek ezt be! Vegyétek végre komolyan azt a feladatot, amivel a szegediek 2019-ben megtiszteltek titeket!

 

Nemes István

Címlapon

mutasd mind