Kásler Miklós hazugságához – Garai Szakács László jegyzete

Garai Szakács László

2022. január 10. 13:15

Kásler
Miklós hazugságához – Garai Szakács László jegyzete

„Az egészségügyi ellátórendszer ennél nagyobb terhelést is kibírt már. Nálunk soha nem fordult elő olyan eset, hogy például átmenetileg megszüntették a daganatos betegek ellátását, és majdnem teljes biztonsággal mondhatom, hogy ilyen nem is fog előfordulni.”

 

Ezt Kásler Miklós hazudta január 9-én az InfoRádióban.

 

Hazudta, mert egy példát biztosan tudok mondani.

 

Az apámat.

Az apámat, aki tavaly június 9-én halt meg. Vastagbéldaganattal műtötték meg, nem tudták megmenteni az életét. Otthon, április 6-án egyik pillanatról a másikra rosszul lett, a kórházban derült ki, a daganat szétszakította a vastagbelét. Egy ideig még valahogy életben tartották.

Egy évvel előtte volt időpontja szűrővizsgálatra. Ki voltak készítve a székletmintái, indultak volna a kórházba édesanyámmal, amikor hívták őket telefonon, ne menjenek a koronavírus-járvány miatt a szűrővizsgalátot már nem végzik el, és nem is lehet tudni, mikor végezhetik majd el.

 

Nem végezték el sosem.

Azt nem állítom, nem állíthatom, hogy ma is élne az apám, ha akkor megvizsgálják. De azt állítom, hogy ha akkor megvizsgálják, és megoperálják, akkor a szepszist, azaz azt, hogy a daganat szétszakítsa a vastagbelét, és annak tartalma az egész hasüregét beborítsa, megúszta volna. Lehet, hogy nem épült volna fel akkor sem. De az is lehet, hogy igen, hogy az operáció után a sugárkezelés, vagy a kemoterápia segített volna rajta.

 

Ő egy olyan daganatos beteg, akinek megszüntették az ellátását. Még akkor, amikor nem volt ismert a betegsége. Nem volt esély arra, hogy kiderüljön. Nem fájt neki, nem érezte magát rosszul miatta, lassan, csendben megette a rák. Mert akkor, amikor elment volna megnézetni magát, már nem mehetett. Nincs benne a hivatalos statisztikában, sosem lesz a koronavírus-járvány áldozata. Sosem tartják számon azon daganatos betegek között sem, akik nem kaptak ellátást a pandémia miatt.

 

„A halál okaként a műtéti indikáció alapjául is szolgáló akut hasat, diffúz peritonitist tartjuk következményes, komplex terápia ellenére kialakuló folyamatos állapotromlással, végül heveny szívelégtelenséggel. A halál természetes eredetű, kórboncolástól további információt nem várunk, így boncolásához nem ragaszkodunk.”

 

Ez volt a két utolsó mondat, ami maradt utána.