Kása Ferenc Aranylapát-díjat kapott

Több évtizedes utánpótlás-nevelői munkájának elismeréseként Kása Ferenc kapta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Aranylapát-díját.
Vass Imre

2022. december 03. 14:25

Kása Ferenc Aranylapát-díjat kapott

Az elismerést a szegedi sikeredző mellett Bátor György és Koletics Miklós és megkapta a sportág Tapolcán rendezett szakmai konferenciáján. 

 

Mindhárman a kajak-kenunak és a gyerekeknek szentelték az életüket, így abszolút kiérdemelték az elismerést.

 

Kása Ferenc 1961-ben Szegeden kezdett kenuzni, hatszoros magyar bajnok. Az elektrotechnikusi végzettsége mellé a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán pedagógia-testnevelés szakos tanári diplomát, majd 1986-ban a TF-en kajak-kenu szakedzői végzettséget szerző Kása Ferenc 1970-ben kezdte edzői tevékenyéségét a SZEOL AK & Olajbányász SE-nél, ahol húsz éven át, 1990-ig dolgozott. 1993-tól a mai napig az Olajbányász SE és a Szegedi Vízisport Egyesület edzője. Munkája mellett 1990 júliusától  2012. szeptember végéig a szegedi  Dózsa György Általános Iskola tanára volt, ahol elindította a kajak-kenu sporttagozatot. Mindezek mellett 2005-ben a Pécsi Tudományegyetemen testnevelés szakos tanári diplomát szerzett. Edzői pályafutása során a legeredményesebb felnőtt tanítványa volt a világ-és Európa-bajnok Bohács Zsolt, az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes és Sydneyben olimpiai tartalék Fürdök Gábor, valamint a C-1 1000 méteren 2008-ban Pekingben olimpiai bajnok, 2004-ben Athénben bronzérmes Vajda Attila.

Címlapon

mutasd mind