Karszalag kell a kézi-Eb meccseire, de legalább hozzájutni úgy megy, mint a karikacsapás

Bizonyára jó időben mentünk, de ezen túlmenően a szervezést is dicséri, hogy villámgyorsan jutottunk hozzá, férfi kézilabda Európa-bajnokság szegedi mérkőzéseihez elengedhetetlen karszalagokhoz.
Bod Péter

2022. január 13. 13:19

Karszalag kell a kézi-Eb meccseire, de legalább hozzájutni úgy megy, mint a karikacsapás

A koronavírus-járvány új helyzetet teremtett a sportversenyekkel kapcsolatban is. A magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy ennek hiányában 72 óránál nem régebben készült negatív PCR-teszttel lehet bejutni.

 

Már túl azon természetesen, hogy rendelkezünk belépőjeggyel. Mindezeken felül az Európa-bajnokság helyszíneire kizárólag egy erre jogosító karszalaggal engedélyezett a belépés. Ezt csak személyesen vehetik át a jegytulajdonosok a Szegeden a Tisza Center és a Pick Aréna között területen felállított három kékszínű konténerben működő átadó pontokon.

 

Csütörtökön nem sokkal reggel kilenc óra után jártunk ott, és mindenfajta várakozás nélkül jutottunk a karszalagokhoz. Ehhez mindössze a személyi és a védettségi igazolványukat kellett ellenőrzésre átadni, és bemutatni a mérkőzésre szóló jegyeket.  

 

A három konténerben egyidőben összesen tizenkét átadópont működik, ami azt valószínűsíti, hogy viszonylag könnyen tudnák kezelni azt a helyzetet is, ha hirtelen sokan torlódnának össze a karszalagokért.

 

A szervezők mindenkit arra kértek és kérnek, hogy a lehetséges torlódás elkerülése érdekében a mérkőzéseket megelőző napokban vegyék fel a karszalagokat. Ez a szegediek és a környékben élő szempontjából nem okoz gondot, ám a kérés nem teljesíthető, ha valakik távolabbról érkeznek mérkőzésre.

 

Jeleztük ezt a karszalagok átvételekor, amire azt a választ kaptunk, hogy a személyes átvételtől és ellenőrzéstől nem tudnak eltekinteni, éppen a biztonsági intézkedések szigorúsága miatt. Ugyanakkor az is elhangzott, hogy az elmúlt napokban nagyon sokan átvették a karszalagokat, így bízhatunk abban, hogy a csütörtöki mérkőzés előtt nem kell a kígyózó sorokban várakozni.  

 

A szegedi Pick Aréna ad otthont a hat csoportos Európa-bajnokság C-csoportjának, amelyben Franciaország, Horvátország, Ukrajna és Szerbia található.  

 

A csoportküzdelmekre csütörtökön (január 13-án), szombaton (január 15-én) és hétfőn (január 17-én) kerül sor. Naponta két találkozó rendeznek. Az első mérkőzések 18 és 20.30 órakor kezdődnek.

 

A Szeged Televízió is megkérdezte a beléptetésről a szervezőket, az ezzel kapcsolatos rövid interjút itt lehet meghallgatni: