Karikó Katalinék vakcináját akarta lejáratni egy PR-cég influenszerek segítségével

A Fazze nevű vállalkozás német és francia bloggereket, influenszereket és YouTubereket akart megbízni ezzel a „munkával”.

2021. május 26. 08:41

Karikó Katalinék vakcináját akarta lejáratni egy PR-cég influenszerek segítségével

Az internetezőket nagy számban befolyásolni képes hangadóknak azt kellett volna állítaniuk, hogy a Pfizer–BioNTech-vakcina háromszor halálosabb az AstraZeneca oltásánál

– írja a Guardian.

A cikket a 444.hu vette észre. A lap azt írja, az influenszereket és a hirdetőket összekapcsoló Fazze honlapja kedd óta nem elérhető, sőt, az Instagram-oldaluk tartalmai sem láthatók a nagyközönség számára.

A brit Guradian szerint a Fazze vezetői Moszkvából származnak, legalábbis ez derül ki a LinkedIn profiljukból. A leginkább szakmai munkakapcsolatok ápolására kitalált közösségi oldal alapján a moszkvaiak korábban egy orosz vállalkozó PR-ügynökségének is dolgoztak.

Nem ez lesz az első eset, hogy oroszok kommunikációs vagy információs zavart keltenek Európában vagy az Egyesült Államokban.

A Guardian nyomán a 444.hu azt is írja, hogy Léo Grasset, az egyik francia YouTuber tette közzé az oroszok ajánlatát, amiben az állt, 

mondja azt, hogy a Szeged díszpolgárának is megválasztott Karikó Katalinnak köszönhető Pfizer–BioNTech-vakcina veszélyes az emberek egészségére, amit a média és a kormányok elhallgatnak.

Íme, néhány instrukció:

Vélemények

mutasd mind