Kari tanácsi szavazások a szenátusi ülés előtt: az egykori JATE valamennyi kara leszavazta a modellváltást

Ellene szavazott a bölcsészet- és társadalomtudományi kar, nem kapott többséget a természettudományi és informatikai karon. A Pedagógusképző sem támogatja a modellváltást.

2021. január 29. 10:45

Kari tanácsi szavazások a szenátusi ülés előtt: az egykori JATE valamennyi kara leszavazta a modellváltást

 

Hallgatói képviselők: több mint tízszer annyian szavaztak a modellváltás ellen, mint mellette

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a névváltás után a modellváltásra is szavaztatott, ezúttal összképviselői szavazást írtak ki. Ezen szakonként/évfolyamonként közvetlenül megválasztott mintegy 300 fő szakos képviselő, a kari hallgatói önkormányzatok közvetlenül megválasztott képviselői, illetve az EHÖK választmánya által megválasztott vezető képviselők szavazhattak.

Ez lett a szavazás eredménye a modellváltásról:

21 igen, 239 nem, 17 érvénytelen

szavazatot számoltak össze.

* * *

Szavazási eredmény a Pedagógusképző karról:

13 nem, 5 igen.

Döbör András dékánnak nemmel kell szavazni a modellváltásra a szenéátusi ülésen, ezt vállalta korábban.

 

Korábban írtuk:

Az egykori József Attila Tudományegyetem karai, azaz

  • Állam- és Jogtudományi Kar
  • Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
  • Gazdaságtudományi Kar
  • Természettudományi és Informatikai Kar

kari tanácsi ülésein egyaránt úgy határoztak, hogy nem támogatják a Szegedi Tudományegyetem alapítványi egyetemmé alakulását.

Tegnap megírtuk, négy karon is tartottak kari tanácsi üléseket, ahova egészen véletlenül most bejelentkezett Fendler Judit kancellár is, holott korábban valamiért rendre nem tudott részt venni az ilyen üléseken.

Beszámoltunk arról is, hogy a jogi és a gazdaságtudományi karon teljes elutasítást kapott a modellváltás. Információink szerint elutasították azt a BTK-n és a TTIK-n is, azaz az egykori JATE valamennyi kara elzárkózik az alapítványi egyetemi léttől. A természettudományi kar tanácsüléséről pontos szavazati arányunk is van:

18 igen, 8 nem, 12 tartózkodás

mellett nem kapott többséget az elképzelés. Arról is beszámoltunk, hogy négy kar dékánja – Kovács Péter (GTK), Gyenge Zoltán (BTK), Görög Márta (ÁJTK) és Döbör András (JGYPK) – biztosan úgy szavaz, ahogy a kari tanács szavazott, azaz kötelezően képviselik a kar döntését, függetlenül attól, mi a személyes véleményük a fenntartóváltásról.

gszl