Kárász Anna: Nagyon ütős négyesben ülök!

Már Tokióban van, hajnalban kajak egyes 200 méteren megkezdi a versenyzést a szegedi kajakos. Kárász Annát a Szeged Podcastben még itthon nyilatkozott, ezt a beszélgetést idézzük most fel.

2021. augusztus 01. 18:40

Kárász Anna: Nagyon ütős négyesben ülök!

– Reális elvárás mindenkitől, hogy megnyerjük a kajak négyest, azzal lennék elégedett, ha nyerni tudnánk – mondta Gedzónak és Kovács M. Norbertnek a Szeged Podcast ötvenedik adásában Kárász Anna. Az MVM Szeged Vízisport Egyesület világ- és Európa-bajnok kajakosa szerint a hőséggel és a páratartalommal kell majd leginkább megküzdeni Tokióban, aki azt is elmondta, a formájukat, frissességüket az olimpiára időzítik.

Anna előbb 200 egyesben áll rajthoz, hétfő hajnalban, 2 óra 44 perckor rajtol el a harmadik előfutamban, hat riválisa lesz – kicsit szomorúak vagyunk, hogy a Google csak neki nem találta meg a bélyegképét.

Rajtlista hajnalra

Anna arról is beszélt, hogy az egyes után két nap szünete lesz, majd jön a kajaknégyes.

– Nagyon jó, hogy versenyzem a négyes előtt, és az is jó, hogy nem lesz sok üresjárat, ez így a lehető legjobb forgatókönyv.

A válogatott Fuchu Damban edzőtáborozott közvetlenül a versenyek előtt, onnan utaztak el a Sea Forest Waterwaybe az olimpiai helyszínre.

– Rossz vízre készülünk – jegyezte meg Kárász Anna, aki szerint a japánok próbálkoznak mindenféle hullámtörő, hullámfogó szerkezetekkel, de feszített víztükörre nem készülnek. A kajakos elmondta, szélre is várható, sőt, igazából a tájfunidőszakban versenyeznek...

Sea Forest Waterway – a síkvízi kajak-kenu versenyek helyszíne

Mennyit számíthat a szurkolói biztatás?

Kárász Anna azt mondta, a legutóbbi Európa-bajnokságon, ahol szintén nem lehettek nézők minden lassabbnak tűnt. – Biztos, hogy furcsa lesz most is. De próbálunk nem erre fókuszálni. Nekem ez a legkevesebb, örülök, hogy ott leszek.

Hallgassa meg (újra) a beszélgetést! Csak jobb lesz így, felkészülten felkelni hajnalban!

Címlapon

mutasd mind