Karácsonyi jótékonysági akció a szegedi Momentumtól: tizennyolc rászoruló családnak segítettek

Szeged három momentumos önkormányzati képviselője, Mihálik Edvin, Nagy Sándor és Urbán Tamás a párt szegedi elnökségi tagjaival közösen három nap alatt vitte ki a karácsonyi csomagokat a választókerületeikben.
Karácsonyi jótékonysági akció a
szegedi Momentumtól: tizennyolc rászoruló családnak segítettek

– Összedobtuk a csomagokat. Ez volt az igazán jó, felemelő érzés ebben az egészben, hogy a közösségünk tagjai ebben a nehéz időszakban is kivették részüket a karácsonyi akcióból. A csomagokat kizárólag a tagságunk anyagi hozzájárulásával állítottuk össze, összesen tizennyolc rászoruló családnak segítettünk – mondta Halász Noémi, a Momentum szegedi szervezetének alelnöke. Tartós élelmiszerek, tisztítószerek és „karácsonyi kedvesség” volt a csomagokban.

 

Halász Noémi arról is beszélt, egész évben vannak a szegedi Momentumnak jótékonysági akciói, de karácsonykor mindig igyekeznek valami olyasmit is csinálni, amivel reagálni tudnak az adott élethelyzetekre.

 

Mihálik Edvint Körmendi Zoltán kísérte el Újszegeden

 

– A gazdasági válság miatt nagyon nehéz a karácsonyi készülődés az embereknek. Ezért most olyanoknak szerettünk volna segíteni, akiknek nagyon nehéz felkészülni a karácsonyra. Most rászorulóknak, időseknek viszünk csomagokat, tavaly a covid-osztályon dolgozóknak vittünk ilyen csomagokat, állatotthonon segítettünk, cicákon, elsősorban. Felmérések szerint idén csaknem húsz százalékkal csökkent a felajánlott adományok mennyisége a tavalyihoz képest, míg a segítségkérők száma jelentősen nőtt. Ennek oka nem az adakozási kedv csökkenése, hanem az infláció és a válság, ami beszűkíti az adományozók lehetőségeit. Különösen igaz ez vidéken – mondta a Momentum szegedi alelnöke.

 

 

Halász Noémi azt is megjegyezte, sokkal többet számít, mint azt gondoljuk, hogy Szegeden megvolt a karácsonyi vásár, hogy van díszkivilágítás, ez nagyon sokat jelent nemcsak a városlakóknak, a környező településeken élőknek is.

 

Urbán Tamás a választókerületében Borsik Viktorral vitte ki a csomagokat