Karácsonyfát állítottak a szegedi Senior Centerben

Hosszú évek hagyománya, hogy a közel hatvan szegedi nyugdíjas klubot összefogó Senior Centerben december első hetének végén karácsonyfát állítanak. Az ünnepségre érkező időseket Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte.

2019. december 06. 18:08

Köszönetet szeretnék mondani önöknek azért a munkáért, amelyet a lassan magunk mögött álló esztendőben a városért tettek – kezdte köszöntőbeszédét Szabó Sándor. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a nyugdíjasok számára különös jelentősége lehet annak, hogy a karácsonyi ünnepeket nem kizárólag a családdal töltik, hanem léteznek olyan helyek és társaságok, ahol szívesen fogadják őket.

Az egész Szegedet átfogó nyugdíjas klubok hálózata feltétlenül ebbe a körbe tartozik, és vele természetesen a Senior Center. A parlamenti képviselő rövid beszédében jelezte: az időseknél senki nem tudhatja jobban, hogy a karácsony nem a nagy és értékes ajándékoktól lesz boldog, sokkal inkább attól, hogy lelkileg ráhangolódunk az ünnepekre.

Az egymásra figyelés fontosságáról beszélt, amely az év mindennapjára érvényes, különösen az előttünk álló ünnepek ideje alatt.

A Senior Center Eszperantó téri székházában közel százötven vendéget ajándékoztak meg Mikulásvirággal. Az est kulturális műsorral zárult.