Karácsony Gergely neve biztos nem lesz áthúzva a miniszterelnök-jelölti szavazólapon a második fordulóban: külön indul

Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán posztolt még most este erről.

2021. október 06. 22:07

Karácsony Gergely neve biztos nem lesz áthúzva a miniszterelnök-jelölti szavazólapon a második fordulóban: külön indul

„Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket” – kezdi a bejegyzést Karácsony Gergely, aki kijelenti, külön indulnak. És van a végén is egy fontos megjegyzés: „mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.”

A posztból ugyanakkor még nem következik az, hogy mind a hárman elindulnak. Márki-Zay Péter erről először pont a Szeged Televízió Téma című műsorában beszélt, ott mondta el elsőnek Balogh Judit hírigazgatónak, hogy még várja Karácsony Gergely végleges bejelentését a visszalépésekkel kapcsolatosan, az elvi döntése viszont már megszületett. Mint mondta, ha szükséges lesz, egy-két napon belül bejelenti visszalépését. A politikus az adásban elmondta azt is: tartja magát a vasárnap tett bejelentéséhez, miszerint ha Karácsony Gergely bármilyen oknál fogva nem lép vissza az ő javára az előválasztás második fordulójára, akkor ő viszont ebből nem fog hiúsági kérdést csinálni, és vissza fog lépni Karácsony javára.

Október 10. és 16. között eldől, ki lesz Orbán Viktor kihívója. Az biztos, hogy Dobrev Klárára és Karácsony Gergelyre lehet szavazni. Márki-Zay Péter indulása ezek után pláne kérdéses lehet.

gszl