Kánikula, kánikula, kánikula: lesz még ennél melegebb is!

Nagyon nagy a forróság. Figyeljen oda magára és másokra is, ha ki kell mozdulni napközben.
Garai Szakács László

2022. július 21. 06:46

Kánikula, kánikula, kánikula: lesz
még ennél melegebb is!

Ezt a hőséget egy anticiklonnak köszönhetjük, meg – nem vicc – egy gyenge, széteső hidegfrontnak, ami ma átvonul felettünk. Lehet, ezért nincs még negyven fok?

 

De bárhogy is: egy kósza felhő nem lesz a szegedi égbolton, ami akár csak egy kicsit is eltakarná a napot, a csillag egész nap zavartalanul süt, és be is pótolja a korábbi napok hűvösségeit: huszonkét fokban ébredtünk fel, a levegő már kilenc órakor harminc fokos lesz, a mai napi maximum harmincnyolc fok. Még este kilenc után is harminc fok lesz, éjszaka huszonhatban alszunk el, már ha bírunk. A szél északkeletről és észak-északkeletről fúj szinte végig, közepesen erősen, de ez a szél most inkább perzsel, mint hűsít.

 

A levegőminőség rendben van, a pollenhelyzet is változatlan: valamiért nem akarnak kiszáradni ezek az allergén növények... Ezeket is locsolja valaki titokban?

 

 

Figyeljenek oda embertársaikra is, ha kimozdulnak. Nagyon könnyen napszúrást lehet kapni! Ásványvízből tegyenek el még egy flakonnal, és tényleg nem butaság az esernyő sem: fogni kell, tartani kell, de ad egy kis árnyékot. A Partfürdőn, a Laposon is óvatosan napozzanak, az összes naptejet magunkra kell ma kenni a vízparton, a medencéknél.

 

Címlapon

mutasd mind