Kanász-Nagy Máté a Témában a lakáshelyzetről: a középosztálynál is jelentkezik a lakhatási válság

42-43 millió forintba kerül ma az a lakás, amit tíz éve még húszmillió forintért lehetett megvenni. Az első lakáshoz jutás ilyen elszabadult árak mellett szinte lehetetlen. Mi lehet erre – a generációk életét meghatározó – problémára a megoldás? A Téma vendége Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke.
Garai Szakács László

2022. január 20. 21:11

Kanász-Nagy Máté a Témában a
lakáshelyzetről: a középosztálynál is jelentkezik a
lakhatási válság

Kanász-Nagy Máté azt mondta a Témában Balogh Judit hírigazgatónak, hogy nemcsak a lakásárak szabadultak el, hanem az albérletárak is, a fiataloknak egyszerűen nincs lehetőségük arra, hogy önálló életet kezdjenek. Az Egységben Magyarországért programja szerint egy kiterjedt állami beavatkozással lehetne segíteni a helyzeten: az állami bérlakáspolitikát, a külföldön bevált szociális lakásügynökségnek a koncepcióját vezetné be az ellenzéki összefogás választási győzelme esetén.

 

Nyugat-Európában teljesen természetes az, hogy fiatalok önkormányzati bérlakásokban laknak. Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta, igenis állami forrásból el kell kezdeni bárlakásokat építeni.

 

– Arra teszünk vállalást, hogy éves szinten több ezer ilyen lakást építünk – mondta Márki-Zay Péter szociális ügyekért felelős szakértője.

 

Nézze meg az interjút!